Scootmobiel De Koog

Op zoek naar een goede scootmobiel in De Koog? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze handige scooter staat u weer midden in het leven en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl bieden wij een compleet keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, enkele populaire leveranciers, regels en richtlijnen en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €600,00 en €5.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 • In en rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Invacare en Inca.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Gemiddelde kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Texel (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1796
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€16,50 – €21,00 per uur
Populaire scootmobielSterling Elite XS Compact
Adviespunt in de buurtOmring

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Koog

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat matcht met mijn verwachtingen? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in De Koog. Dit kan via internet middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €520,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1850,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met goede vering en zitting koopt u al vanaf €3650.

Hulp bij uw keuze juni 2022

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in De Koog kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten onderscheiden zich nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer is afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of het bos? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Als u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De premium scoots hebben grote veringen en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Doe een aanvraag voor een proefrit in De Koog en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten worden bepaald door het merk, de grootte van de accu, de maximale snelheid en accessoires zoals een extra accu + een stokhouder. De aantrekkelijkste scoots beginnen bij €525,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €5.400,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km7,5 km/u€650
Standaard315 – 25 km10 km/u€1700
Geavanceerd455 km18 km/u€4000
Luxueus475 km20 km/u€9.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Koog
scootmobiel-kopen-de-koog

Scootmobiel aanvragen gemeente Texel via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Texel. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Texel. U kunt even bellen (140222), mailen (gemeente@texel.nl), of bezoek het stadhuis (Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg). U kunt ook terecht op www.texel.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch moet u het zelf ervaren. Gebruik maken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op die manier mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom De Koog kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
VegroMarsdiepstraat 3991784 AHDen Helder
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in De Koog
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming bekijkt u meerdere winkels die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder verstrekken we een tabel met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Elite XS Compact45 km15 km/u€ 7.005
Pride Luna 345 km15 km/u€ 4.999
Practicomfort MobiGo F4025 km9 km/u€ 1.140
Practicomfort Beaufort 415 km7 km/u€ 1.295
Overzicht met populaire scoots juni 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in De Koog. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In het kader daarvan is het alternatief om een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Koog) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Dikwijls kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is geen overbodige luxe. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals dezorgoutlet.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in De Koog komen thema’s aan bod als verkeerskennis en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,30 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel De Koog.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Lekker samen op pad en tour door wijken zoals: Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.

Plaats een reactie