Scootmobiel De Cocksdorp

Wilt u een goede scootmobiel in De Cocksdorp? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €850,00 en €5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Sterling en Afikim.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (juni 2022) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Texel (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1795
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€16,50 – €21,00 per uur
Veel gekozen merkSterling Elite XS 3
Punt voor adviesOmring

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Cocksdorp

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn profiel? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in De Cocksdorp. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €520,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1925,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken is er al vanaf €3650.

Onze kooptips juni 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in De Cocksdorp kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Handig voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, is comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in bochten en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken variëren nogal als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het centrum of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen onderscheiden zich door grote veringen en een verstelbare stoel/stuurkolom. Reserveer een model voor een proefrit in De Cocksdorp en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu waar u zoal rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen hangen af van de producent, de capaciteit van de accu, de snelheid en optionele extra’s zoals veiligheidsgordels of een stokhouder. De goedkoopste modellen starten bij €480,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €5.500,00. In de onderstaande tabel staat de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis314 km8,5 km/u€700
Beter315 – 25 km10 – 12 km/u€1500
Comfortabel445 km18 km/u€2900
Beste475 km +22 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Cocksdorp
scootmobiel-kopen-de-cocksdorp

Scootmobiel aanvragen gemeente Texel via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Mogelijk kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Texel. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Texel. Bij vragen kunt u bellen (140222), door een e-mailtje te sturen (gemeente@texel.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg). Ga ook eens naar www.texel.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving De Cocksdorp vinden we een aantal winkels/showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
VegroMarsdiepstraat 3991784 AHDen Helder
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in De Cocksdorp
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder treft u meerdere bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Overzicht met populaire scoots
Onderstaand bekijkt u een overzicht met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, de maximale snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Elite XS 345 km15 km/u€ 7.005
Pride Cyclone 16 345 km15 km/u€ 4.491
Travelux Squizz15 km8,2 km/u€ 1.054
Practicomfort Beaufort 315 km7 km/u€ 1.195
Schema met populaire scoots juni 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in De Cocksdorp. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het alternatief om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Cocksdorp) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Uiteraard is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zodoende kan u zorgeloos een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is niet iets om op te besparen. Vandaar is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de accuprestaties.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: ook met beperkte financiële middelen haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands.net waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in De Cocksdorp legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,40 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel De Cocksdorp.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (waaronder provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.

Plaats een reactie