Scootmobiel De Waal

Op zoek naar een goede scootmobiel in De Waal? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen behoud u uw mobiliteit en kunt u weer zorgeloos op pad. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via Scootzorg.nl bekijkt u nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, een thuisdemo, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €550,00 oplopend tot 5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Life and mobility en Afikim.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (juni 2023) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Texel (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1793
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijk merkFreerider Mayfair 4
Adviespunt in de buurtOmring

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Waal

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die rijmt met mijn eisen en wensen? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in De Waal. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €690,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €1925,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €3100.

Advies van de specialist juni 2023

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in De Waal is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en is gemakkelijk op te bergen. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dat ervaart u als u een scherpe bocht maakt of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken verschillen enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen beschikken over een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in De Waal en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen hangen af van de fabrikant, de actieradius, de snelheid en optionele extra’s zoals een rollatorhouder + een windscherm. De aantrekkelijkste modellen kunt u al vinden vanaf €520,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €6.600,00. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km8,5 km/u€500
Beter315 km10 – 12 km/u€1850
Uitstekend435 km17 km/u€4000
Elite475 km +20 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Waal
scootmobiel-kopen-de-waal

Scootmobiel aanvragen gemeente Texel via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Texel. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Texel. Bij vragen kunt u bellen (140222), mailen (gemeente@texel.nl), of kom naar het gemeentehuis (Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg). Ga ook eens naar www.texel.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Gebruik maken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kan men een heleboel modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving De Waal kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van winkels, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
VegroMarsdiepstraat 3991784 AHDen Helder
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in De Waal
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Landelijke leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema vindt u de beste aanbieders die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Veel verkochte modellen
Hierbij bieden wij een schema met modellen die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Mayfair 440 km7 km/u€ 3.381
Vermeiren Mercurius 345 km15 km/u€ 3.490
Shoprider GR888961 km8 km/u€ 5.015
Practicomfort Beaufort 215 km7 km/u€ 1.095
Schema met populaire modellen juni 2023

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in De Waal. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In het kader daarvan raden we zeker aan een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Waal) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende aanbieders werken met een omruilgarantie. Zo kan u gerust een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn koolborstels en de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als tweedehands-scootmobiel.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in De Waal gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,40 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel De Waal.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Noord-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.

Plaats een reactie