Scootmobiel Den Hoorn

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Den Hoorn? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze specialist is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere WMO, de actuele prijzen, advies aan huis, waar u op moet letten in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €550,00 en wel €4.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Practicomfort of DKCity.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (juni 2022) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Texel (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1797
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijk merkRvS van Seenus CTM 838
Lokaal adviespuntOmring

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Den Hoorn

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat past bijmijn behoeften? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Den Hoorn. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €810,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €1950,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met goede vering en zitting is te koop vanaf €3950.

Aankooptips juni 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In het volgende gedeelte omschrijven wij de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Den Hoorn is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken verschillen nogal op het gebied van actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Indien ude scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen hebben een goede vering en een multifunctionele stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Den Hoorn en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten hebben te maken met de leverancier, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals een dashboardbeschermer en een stoelhoes. De voordeligste voertuigen zijn er al vanaf €540,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €7.000,00. In het overzicht hieronder treft u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km7,5 km/u€800
Verbeterd320 – 25 km10 km/u€1500
Uitstekend460 km17 – 18 km/u€3000
Luxe475 km22 km/u€6.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Den Hoorn
scootmobiel-kopen-den-hoorn

Scootmobiel aanvragen gemeente Texel via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Mogelijk kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Texel. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Texel. Bij vragen kunt u bellen (140222), door een e-mailtje te sturen (gemeente@texel.nl), of kom naar het gemeentehuis (Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg). Ga ook eens naar www.texel.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Gebruik maken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens deze ritten kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Den Hoorn vinden we een aantal winkels/showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
VegroMarsdiepstraat 3991784 AHDen Helder
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Den Hoorn
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Hieronder treft u een aantal bekende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk vindt u een overzicht met bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus CTM 83845 km15 km/u€ 7.226
Pride Celebrity XL45 km15 km/u€ 5.025
Shoprider 889NR24 km9 km/u€ 4.970
Quingo Compact16 km7 km/u€ 2.270
Overzicht met populaire voertuigen juni 2022

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Den Hoorn. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Den Hoorn) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders bieden ook omruilgarantie. Zo kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook essentieel. Daarvoor is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de conditie van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als ebay.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Den Hoorn komen thema’s aan bod als verkeerskennis en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,50 per maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Den Hoorn.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Noord-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.

Plaats een reactie