Een scootmobiel te koop aanbieden, hoe werkt dat?

Wat moet u doen indien u uw scootmobiel te koop aanbiedt? U kunt voor dit kenbaar te maken verschillende kanalen gebruiken. Het hangt ervan af wat u prefereert. Vele mensen kiezen voor een advertentie in een plaatselijk tijdschrift of reclameblad. Er zijn er echter die het internet gebruiken en de vele websites voor tweedehands voorwerpen. Het voordeel van deze online advertenties is dat het heel goedkoop is en dat u veel meer mensen bereikt. Het nadeel is dat deze mensen makkelijk prijzen kunnen vergelijken en dus bent u verplicht een redelijke prijs te vragen.

Wanneer een scootmobiel te koop aanbieden?

Helaas, de meeste scootmobielen worden nog altijd te koop aangeboden wanneer de eigenaar overlijdt. Meestal kan de naaste familie niets doen met de scootmobiel waardoor deze te koop wordt aangeboden. Dit is meestal tegen sterk gereduceerde prijs of zelfs helemaal gratis in sommige gevallen. Dit is zonde want een tweedehands scootmobiel kan echt wel nog wat waarde hebben, zelfs voor heel oude exemplaren (en tevens de accessiores). Andere situaties wanneer het te koop wordt aangeboden is wanneer het voertuig niet meer voldoet, of wanneer er geen nood meer is om het te gebruiken. Een scoot wordt immers gebruikt bij beperkte mobiliteit maar wanneer de eigenaar terug mobiel is (vb. hij kan na een operatie terug een auto besturen) dan is de scootmobiel uiteraard niet meer nodig.

Websites waar je een gebruikte scootmobiel kunt verkopen

U wil toch nog de hoogst mogelijke prijs voor uw scootmobiel krijgen? Dan dient u een beetje huiswerk te doen. Controleer het merk, model en bouwjaar (net zoals bij een auto) en vergelijk op het internet met vergelijkbare exemplaren die te koop worden aangeboden. Op deze manier kunt u een prijs bepalen. Vervolgens contacteert u het kanaal waar u wil adverteren. Geef een korte beschrijving van de scootmobiel en de reden van verkoop. Onthoud dat een tweedehands voertuig voor de koper een risico vormt wanneer u vaag blijft over deze reden. wanneer hij weet dat de oorzaak is dat eerste eigenaar is overleden, is dit voor de koper minder gevaarlijk dan wanneer er slijtage is of een ander probleem. In dit geval kunt u een hogere prijs vragen. Wees ook altijd duidelijk over wie verantwoordelijk is voor transport en transportkosten.

Verkopen kan via deze websites
Er zijn verschillende websites die heel geschikt zijn om een gebruikte scootmobiel te verkopen. Hieronder sommen wij er een aantal op: