Scootmobiel Enkhuizen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Enkhuizen? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door middel van een drie- of vierwielige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl helpt u bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met praktische aankooptips en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

  • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
  • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
  • De prijzen fluctueren zo tussen de €600,00 & €5.500,00.
  • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Enkhuizen (http://www.enkhuizen.nl/).
  • In uw omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Drive of DKCity.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Enkhuizen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEnkhuizen
Postcode1601
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€19,00 – €23,00 per uur
Populaire scootmobielShoprider 888sl
AdviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Enkhuizen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn profiel? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Enkhuizen. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

  • Een instap opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €600,00.
  • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €2025,00.
  • Een robuust model met 4 wielen met een actieradius van 60 km begint zo rond de €3850.

Hulp bij uw keuze april 2024

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Enkhuizen kunt u eenvoudig meenemen in het OV of uw auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en heeft een grote accu. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken variëren fors op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of het bos? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

De maximum snelheid
In de situatie dat u dagelijks veel onderweg bent, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen bieden maximale vering en een multifunctionele stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Enkhuizen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de accucapaciteit, de maximale snelheid en accessoires zoals een dashboardbeschermer + een scootmobieltas. De gunstigste scooters koopt u al vanaf €475,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €5.400,00. In deze tabel treft u de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km7,5 km/u€700
Standaard315 – 25 km10 km/u€1350
Uitmuntend450 km17 km/u€3700
Professioneel480 km+21 km/u€9.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Enkhuizen
scootmobiel-kopen-enkhuizen

Scootmobiel aanvragen gemeente Enkhuizen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Enkhuizen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
  • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
  • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
  • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Kort daarna volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
  • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Enkhuizen. Hiervoor kunt u ook even bellen (0228360100), e-mailen (stadhuis@enkhuizen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hoogstraat 11, 1601 KT, Enkhuizen). U kunt ook terecht op http://www.enkhuizen.nl/ voor de huidige procedures.
  • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een 100% gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Enkhuizen vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankPenningweg 108E1507 DHZaandam
Medipoint l EveanBristolroodstraat 1641503 NZZaandam
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Enkhuizen
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst doorzoekt u een aantal bekende merken die u graag verder helpen.

  • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
  • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
  • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
  • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
  • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
  • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
  • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand verstrekken we een lijst met daarin veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 888sl36 km10 km/u€ 4.541
Meyra Ortopedia Cityliner 310+35 km10 km/u€ 4.074
Electric Mobility Liteway 4 Plus15 km6 km/u€ 3.040
Medema Roadmaster 470 km16 km/u€ 7.918
Tabel met populaire voertuigen april 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Enkhuizen. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Dan is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Enkhuizen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Om die reden adviseren wij om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. koolborstels en de accu(lader).

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor weinig geld koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als marktplaats.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Enkhuizen gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,65 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Enkhuizen.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Noord-Holland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Centrum, Wijk-Noord.

Plaats een reactie