Scootmobiel De Lier

Op zoek naar een goede scootmobiel in De Lier? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze speciale scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker vind u nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als een aanvraag doen via de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

  • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
  • Belangrijkste voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
  • De onkosten fluctueren zo tussen de €500,00 & €5.750,00.
  • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
  • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Electric Mobility of Medema.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Geschatte kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Westland (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2678
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€16,5 – €18,75 per uur
Populair merkVermeiren Antares 4
Lokaal adviespuntMedipoint | Careyn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Lier

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn situatie? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in De Lier. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €580,00.
  • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €2375,00.
  • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu is er al vanaf €3450.

Aankooptips april 2024

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Lees dan zeker even verder. Hieronder treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in De Lier is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Praktisch voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen wisselen flink als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of om lekker uit te waaien? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
In de situatie dat u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De luxere modellen onderscheiden zich door grote veringen en een goede verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in De Lier en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, het bereik, de snelheid en opties als een zuurstoffleshouder en een mandje. De goedkoopste scooters starten bij €485,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €5.800,00. In deze tabel staat de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 8 km/u€550
Gemiddeld320 km10 km/u€1400
Uitstekend460 km18 km/u€3100
Luxueus475 km +20 – 22 km/u€8.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Lier
scootmobiel-kopen-de-lier

Scootmobiel aanvragen gemeente Westland via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Westland. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
  • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u geen inspraak hebt op het type.
  • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
  • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Hierna komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
  • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Westland. U kunt even bellen (0174315040), per mail (info@stipwestland.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Stokdijkkade 2, 2671 GW, Naaldwijk). Bekijk ook www.gemeentewestland.nl voor meer info.
  • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens uw bezoek kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom De Lier zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | CareynAartsdijkweg 672676 LEMaasdijk
WelzorgTiendweg 22671 SBNaaldwijk
VegroMiddel Broekweg 2a2671 MENaaldwijk
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in De Lier
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst ontdekt u uiteenlopende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

  • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
  • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
  • Quingo: Uitstekende zitcomfort
  • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
  • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
  • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
  • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder schetsen wij een lijstje met een aantal populaire modellen met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Antares 410 km6 km/u€ 893
Pride Maxima 425 km5 km/u€ 1.180
Quingo Plus48 km12,8 km/u€ 5.250
Meyra Ortopedia Cityliner 310+35 km10 km/u€ 4.074
Tabel met populaire voertuigen april 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in De Lier. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Lier) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer merken kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Een kwalitatief onderhoud is niet iets om op te besparen. Vandaar adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. bandenspanning en het accuvermogen.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de investering (kosten): ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals herbruikt.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Wel kunt u kiezen voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in De Lier komen thema’s aan bod als verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,10 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel De Lier.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Zuid-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.

Plaats een reactie