Scootmobiel Oudenhoorn

Wilt u een goede scootmobiel in Oudenhoorn? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze handige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl vind u tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, kosten, enkele populaire leveranciers, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

  • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
  • De voordelen: meer zelfvertrouwen en het is gemakkelijk te besturen.
  • De tarieven schommelen tussen €500,00 tot wel €4.500,00.
  • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Nissewaard (https://www.spijkenisse.nl).
  • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Molenaar of Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Nissewaard (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3227
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€13 – €25,37 per uur
Populair merkMolenaar AvantGarde Plus 3
Adviespunt in de buurtScootmobiel aan huis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oudenhoorn

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn profiel? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oudenhoorn. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €570,00.
  • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €2075,00.
  • Een model met 4 stevige wielen met alle gemakken koopt u al vanaf €3250.

Onze kooptips april 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oudenhoorn kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een hogere actieradius en snelheid. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u in bochten en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De merken onderscheiden zich enorm op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of het bos? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen beschikken over een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Oudenhoorn en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen hangen af van de producent, de actieradius, de topsnelheid en accessoires zoals een dashboardbeschermer en een kruk- en stokhouder. De voordeligste modellen beginnen bij €520,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €5.500,00. In de tabel hieronder bekijkt u de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km6 km/u€500
Beter315 – 25 km10 – 12 km/u€1750
Comfortabel455 km16 km/u€3200
Professioneel475 km21 km/u€8.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oudenhoorn
scootmobiel-kopen-oudenhoorn

Scootmobiel aanvragen gemeente Nissewaard via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Nissewaard. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
  • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
  • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
  • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Hierna wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Nissewaard. Zowel telefonisch (140181), mailen (gemeente@spijkenisse.nl), of bezoek het stadhuis (Uitstraat 8-18, 3201 EN, Spijkenisse). Check ook eens www.spijkenisse.nl voor meer info.
  • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om tot een goede keuze te komen bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Oudenhoorn zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een productspecialist zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel aan huisStephensonweg 13225 LWHellevoetsluis
Careyn BernissesteynCareyn Bernissesteyn Driesprong 13214 DAZuidland
Medipoint l CareynOhmweg 2A3208 KESpijkenisse
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Oudenhoorn
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Erkende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming treft u populaire merken waar u een afspraak bij kunt maken.

  • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
  • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
  • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
  • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
  • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
  • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
  • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Meest verkochte modellen
Hieronder bekijkt u een lijstje met modellen die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar AvantGarde Plus 320 km7 km/u€ 2.190
Mango Luggie18 km6 km/u€ 2.350
Practicomfort Cyclone 1540 km15 km/u€ 5.000
DKCity HS-589 445 km12 km/u€ 3.699
Tabel met populaire modellen april 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Oudenhoorn. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oudenhoorn) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Tevens kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere merken werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u rustig een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen lage kosten haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals speurders.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Oudenhoorn worden onderwerpen behandeld alsanticiperen op het verkeer en leert u drempels en stoepjes rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,85 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Oudenhoorn.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Zuid-Holland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.

Plaats een reactie