Scootmobiel Doorn

Op zoek naar een goede scootmobiel in Doorn? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer zelfstandig en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

  • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
  • Voordelen: meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
  • De prijzen fluctueren zo tussen de €650,00 tot zo’n €5.750,00.
  • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
  • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Invacare en Mango.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3941
WMO Beslissingstermijn6 weken
PGB kosten€17,50 – €22,00 per uur
Aantrekkelijk merkInvacare Leo 3 wiel
Punt voor adviesVitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Doorn

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn profiel? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Doorn. U vind uitgebreide info online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €860,00.
  • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2275,00.
  • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €4550.

Keuzeadvies april 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Doorn kunt u eenvoudig meenemen in het OV of uw auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Daarnaast heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen onderscheiden zich fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Zodra u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen verschaffen een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Doorn en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, het bereik, hoe hard de scoot kan en optionele extra’s zoals een verlichtingsset of een een afdekhoes. De aantrekkelijkste modellen kunt u al vinden vanaf €490,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €7.100,00. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner310 km7 km/u€650
Verbeterd315 – 20 km12 km/u€2000
Geavanceerd455 km15 – 17 km/u€3600
Elite480 km+22 km/u€7.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Doorn
scootmobiel-kopen-doorn

Scootmobiel aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Mogelijk kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
  • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
  • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
  • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Daarna vind er een gesprek plaats om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
  • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Utrechtse Heuvelrug. Vragen? Dat kan telefonisch (0343565600), e-mailen (info@heuvelrug.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Kerkplein 2, 3941 HV , Doorn). Bekijk ook www.heuvelrug.nl voor achtergrondinformatie.
  • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten kunnen diverse modellen worden getest en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Doorn vinden we een aantal winkels/showrooms. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Medipoint | VitrasFrans Halslaan 263904 XJVeenendaal
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Doorn
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst treft u een aantal bekende winkels die bij u thuis kunnen komen.

  • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
  • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
  • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
  • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
  • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
  • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
  • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Meest verkochte modellen
Hierbij vindt u een lijst met daarin populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Leo 3 wiel36 km8 km/u€ 2.495
Afikim Superlight 330 km8 km/u€ 1.045
Shoprider gk9 opvouwbaar8 km5 km/u€ 1.686
Excel Navigator 350 km15 km/u€ 5.586
Overzicht met populaire scoots april 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Doorn. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Doorn) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Hiervoor is het aan te raden om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere bandenspanning en accuspanning + conditie.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielaanbod.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Doorn behandeld u zaken zoals verkeerstheorie en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €4,40 per maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Doorn.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Utrecht) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.

Plaats een reactie