Scootmobiel Oud-Vossemeer

Zoekt u een goede scootmobiel in Oud-Vossemeer? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Deze website helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via Scootzorg.nl leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten waar u rekening mee moet houden, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en de scootmobielclub.

  • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
  • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van veiligheid.
  • De prijzen komen neer op bedragen tussen €800,00 en €5.500,00.
  • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Tholen (https://www.tholen.nl).
  • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als RvS van Seenus of Mango.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (april 2024) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Tholen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4698
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB vergoeding€14,81 – €17,85 per uur
Aantrekkelijke scootmobielMedema Roadster 3
AdviespuntHuisartsenpraktijk De Smisse

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oud-Vossemeer

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat past bijmijn profiel? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Oud-Vossemeer. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemo of via een adviseur in de winkel.

  • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €570,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km koopt u al vanaf €1675,00.
  • Een extra veilig model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €3000.

Tips van de expert april 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de box hieronder bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Oud-Vossemeer is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan een stuk harder en langer rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dat ervaart u in bochten en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten verschillen fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
Op het moment dat u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Oud-Vossemeer en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven worden gebaseerd op het merk, de actieradius, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een rollatorhouder of een beenhoes. De goedkoopste scoots starten bij €510,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €5.000,00. In de onderstaande tabel treft u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km6,5 km/u€550
Beter315 km12 km/u€1200
Geavanceerd440 km15 – 17 km/u€3400
Beste485 km20 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oud-Vossemeer
scootmobiel-kopen-oud-vossemeer

Scootmobiel aanvragen gemeente Tholen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Tholen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
  • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
  • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
  • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Daarna komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
  • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Tholen. Bij vragen kunt u bellen (0166668200), u kunt een e-mail sturen (wmovoorzieningen@tholen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hof van Tholen 2, 4691 DZ, Tholen). Check ook eens www.tholen.nl voor achtergrondinformatie.
  • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens deze ritten mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Oud-Vossemeer vinden we een aantal winkels/showrooms. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Huisartsenpraktijk De SmisseVoorstraat 314697 EJSint Annaland
Medipoint | ZorgAccentConstantijnstraat 32a4695 BPSint Maartensdijk
Medipoint l TWBBoerhaaveplein 9A4624 VTBergen op Zoom
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Oud-Vossemeer
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In onderstaand schema vindt u de meest bekende aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

  • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
  • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
  • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
  • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
  • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
  • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk bieden wij een lijstje met populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Medema Roadster 370 km16 km/u€ 7.415
Medema Cabin70 km15 km/u€ 14.870
Practicomfort J1 EMC30 km10 km/u€ 1.220
Pride Victory 10 3W25 km8 km/u€ 2.364
Overzicht met populaire scoots april 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Oud-Vossemeer. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oud-Vossemeer) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal merken bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. claxon en geluidssignalen en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scoot.nu waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Oud-Vossemeer komen thema’s aan bod als de regels op de weg en leert u veiliger rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,55 per maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en kunt u bovendien meenemen in de auto. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Oud-Vossemeer.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Zeeland) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland.

Plaats een reactie