Scootmobiel Liessel

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Liessel? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker bieden wij nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

  • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
  • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
  • De kosten schommelen tussen €800,00 en wel €5.750,00.
  • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Deurne (https://www.deurne.nl).
  • In en rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Electric Mobility en Travelux.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (april 2024) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Deurne (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5757
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€12,78 – €22,43 per uur
Populaire scootmobielSterling Swift 3W
AdviespuntMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Liessel

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn behoeften? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik er elke dag op rijden, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Liessel. Dit kan online aan de hand van brochures, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €760,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €1900,00.
  • Een luxe scooter met 4 wielen met een flinke accu is er al vanaf €4400.

Keuzeadvies april 2024

Heeft u extra advies nodig bij het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte vindt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Liessel neemt u moeiteloos mee in het vliegtuig of OV en neemt niet al te veel ruimte in beslag. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Wat is een goede actieradius?
De producten verschillen fors als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
Wanneer u grote stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Test een model uit voor een proefrit in Liessel om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op het merk, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een autolift & een krukhouder. De goedkoopste scoots kunt u al vinden vanaf €535,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €7.300,00. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km7,5 km/u€650
Goed320 km11 km/u€1650
Comfortabel460 km15 – 17 km/u€2600
Elite475 km +22 km/u€6.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Liessel
scootmobiel-kopen-liessel

Scootmobiel aanvragen gemeente Deurne via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Deurne. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
  • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
  • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
  • U kunt een aanvraag indienen via het WMO-loket. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
  • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Deurne. Dit kan telefonisch (0493387711), u kunt een e-mail sturen (info@deurne.nl), of kom naar het gemeentehuis (Markt 1, 5751 BE, Deurne). Ga ook eens naar www.deurne.nl voor achtergrondinformatie.
  • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om het ideale model te vinden leest u hier uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Liessel kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel treft u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointLage Dijk 195705 BXHelmond
Harting-BankGerstdijk 25704 RGHelmond
VegroGeysendorfferstraat 75703 GAHelmond
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Liessel
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Landelijke aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst ontdekt u een aantal bekende aanbieders die voor u een thuisdemo kunnen geven.

  • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
  • Mango: Eigen technische servicedienst
  • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
  • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
  • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
  • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
  • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met populaire scoots
Hierbij treft u een overzicht met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Swift 3W32 km8 km/u€ 4.126
Vermeiren Saturnus 425 km8 km/u€ 2.109
Shoprider 7a14 km5 km/u€ 1.497
Strider Maxi 449 km15 km/u€ 4.999
Tabel met populaire modellen april 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Liessel. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het verstandig om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Liessel) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Vandaar is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage prijs: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Liessel leert u van alles over de huidige verkeersregels en en leert u veilig sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, en tevens voor al het gebruik binnen). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €4,00 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Liessel.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Noord-Brabant) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen.

Plaats een reactie