Scootmobiel America

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in America? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door deze handige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website kunt u aan de slag met praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), kosten, de meest bekende aanbieders, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

  • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
  • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
  • De onkosten liggen tussen de €700,00 oplopend tot 5.000,00.
  • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
  • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Pride of Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten (april 2024) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Horst aan de Maas (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5966
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€13 – €18,5 per uur
Veel gekozen merkHandicare Fortress Calypso 44108
Regionaal adviespuntPro Vita

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in America

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn wensen?Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in America. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €500,00.
  • Een wendbare scooter met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2075,00.
  • Een stevige 4-wieler met veel comfort begint zo rond de €4400.

Keuzeadvies april 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in America kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Met name bedoeld voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een langer actieradius. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots variëren aanzienlijk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Luxueuze modellen beschikken over een uitgebreide vering en een verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in America en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden gebaseerd op de leverancier, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een extra accu en een beenhoes. De gunstigste voertuigen zijn er al vanaf €510,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €7.700,00. In het onderstaande overzicht treft u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter39 km6,5 km/u€600
Verbeterd315 – 20 km10 – 12 km/u€1650
Gevorderd445 km15 km/u€3800
Luxe470 km20 km/u€8.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in America
scootmobiel-kopen-america

Scootmobiel aanvragen gemeente Horst aan de Maas via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Horst aan de Maas. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
  • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
  • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
  • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Kort daarna vind er een gesprek plaats om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Horst aan de Maas. Zowel telefonisch (0774779777), u kunt een e-mail sturen (gemeente@horstaandemaas.nl), of bezoek het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6, 5961 ES, Horst). U kunt ook terecht op www.horstaandemaas.nl voor extra informatie.
  • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Toch is een producttest ook noodzakelijk. Een 100% gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom America zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Pro VitaBroeklaan 4B5953 NBReuver
Medipoint l Groene KruisDrie Decembersingel 485921 ACBlerick
Medipoint | Groene KruisTegelseweg 2105912 BLVenlo
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in America
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema bekijkt u een aantal bekende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

  • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
  • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
  • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
  • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
  • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
  • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
  • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna bieden wij een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4410840 km10 km/u€ 4.580
Invacare Meteor 4W40 km10 km/u€ 1.934
Quingo Air16 km6 km/u€ 2.950
Revatak QS4 Comfort70 km17 km/u€ 8.442
Schema met populaire voertuigen april 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in America. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval is het verstandig om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in America) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Vandaar is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Men let daarbij met name op bandenprofiel en de accu(lader).

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scoot.nu waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in America worden onderwerpen behandeld alsverkeerskennis en is er vaak een behendigheidsparcours. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,50 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel America.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In het hele land (ook in de provincie Limburg) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.

Plaats een reactie