Scootmobiel Ell

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Ell? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze expert biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker vind u een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld een aanvraag doen via de WMO, de kosten van een goed model, showrooms in de regio, waar u op moet letten in het verkeer en reparatie/onderhoud.

  • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
  • Meest gehoorde voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
  • De prijzen komen neer op bedragen tussen €600,00 & €5.000,00.
  • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
  • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Excel en Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (april 2024) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Leudal (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6011
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,25 – €17,44 per uur
Veel gekozen merkShoprider 889xlsbf cabin
Adviespunt in de buurtMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ell

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn verwachtingen? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Ell. Veel info vind u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €840,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €1800,00.
  • Een luxe scooter met 4 wielen met een flinke accu koopt u al vanaf €3500.

Keuzeadvies april 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Ell is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Bovendien heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting in snelle bochten en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten verschillen fors als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar omliggende dorpen of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
Wanneer u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Professionele modellen bieden een uitgebreide vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Ell en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen worden gevormd door de fabrikant, de accucapaciteit, de maximale snelheid en extra’s zoals een achteruitrijcamera + een stoelhoes. De goedkoopste voertuigen kunt u al vinden vanaf €540,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €7.900,00. In het onderstaande overzicht staat de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km6,5 km/u€650
Goed320 – 25 km10 km/u€1650
Goed455 km18 km/u€4200
Elite485 km22 km/u€9.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ell
scootmobiel-kopen-ell

Scootmobiel aanvragen gemeente Leudal via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Leudal. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
  • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
  • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
  • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Leudal. U kunt even bellen (0475859113), als per mail (info@leudal.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Leudalplein 1, 6093 HE, Heythuysen). Zie ook www.leudal.nl voor achtergrondinformatie.
  • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Uiteraard is een live ervaring ook belangrijk. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom Ell vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Pro VitaBroeklaan 4B5953 NBReuver
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Ell
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Hieronder treft u de beste bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

  • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
  • Mango: Gratis catalogus aanvragen
  • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
  • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
  • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
  • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
  • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk vindt u een opsomming met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xlsbf cabin30 km12 km/u€ 8.585
RvS van Seenus Mini Crosser M4 Heavy Duty70 km10 km/u€ 18.057
Molenaar AvantGarde Plus 320 km7 km/u€ 2.190
Shoprider sf4/ sf4 sla10 km5 km/u€ 1.296
Schema met populaire scoots april 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Ell. Doe dat bijv. bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In die situatie is het alternatief om een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ell) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Steeds vaker is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de conditie van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scootmobielspecialist.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Ell legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,90 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Ell.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om de omgeving te verkennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In het hele land (ook in de provincie Limburg) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.

Plaats een reactie