Scootmobiel Heibloem

Wilt u een goede scootmobiel in Heibloem? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer zelfstandig en neemt u weer zelf de regie in handen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website bekijkt u nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom WMO en PGB, de kosten van een goed model, een thuisdemo, de belangrijkste verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

  • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
  • Meest gehoorde voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is een erg veilig vervoermiddel.
  • De prijzen variëren tussen €500,00 tot zo’n €4.750,00.
  • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
  • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Molenaar en Revatak.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten (april 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Leudal (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,25 – €17,44 per uur
Veel gekozen merkPracticomfort MobiGo UL8
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heibloem

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn verwachtingen? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Heibloem. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €690,00.
  • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €1675,00.
  • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km is er al vanaf €4050.

Hulp bij uw keuze april 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heibloem kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en is handig als u weinig ruimte heeft. Handig voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken onderscheiden zich enorm wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
Wanneer u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen onderscheiden zich door een uitgebreide vering en een verstelbaar stuur/zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Heibloem en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden gevormd door de leverancier, het bereik, de topsnelheid en extra opties zoals een extra lader of een scootmobieltas. De aantrekkelijkste modellen beginnen bij €535,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €6.300,00. In deze tabel vergelijkt u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner313 km7 km/u€500
Standaard315 km10 km/u€1650
Gevorderd440 km17 – 18 km/u€2600
Professioneel480 km20 km/u€7.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heibloem
scootmobiel-kopen-heibloem

Scootmobiel aanvragen gemeente Leudal via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Leudal. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
  • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
  • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
  • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
  • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Leudal. Hiervoor kunt u ook even bellen (0475859113), per mail (info@leudal.nl), of kom naar het gemeentehuis (Leudalplein 1, 6093 HE, Heythuysen). Check ook eens www.leudal.nl voor actuele informatie.
  • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Gebruik maken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Heibloem kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Heibloem
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna treft u de beste winkels die u graag verder helpen.

  • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
  • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
  • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
  • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
  • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
  • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
  • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Overzicht met populaire scoots
Hieronder treft u een tabel met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort MobiGo UL838 km12 km/u€ 3.500
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Quingo Classic37 km6,4 km/u€ 3.950
Kymco Micro13 km6 km/u€ 1.615
Overzicht met populaire modellen april 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Heibloem. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Op dat moment is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heibloem) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende merken kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u op uw gemak een bepaald model uittesten. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Hiervoor raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Ook is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobieldiscount.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Heibloem worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en het juist bedienen van de scoot. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,70 per maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Heibloem.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en geniet u van het maken van tochtjes? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (tevens in de provincie Limburg) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en maak een tocht door wijken als: Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.

Plaats een reactie