Scootmobiel Urmond

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Urmond? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl bekijkt u handige tips en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, kosten, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en de scootmobielclub.

  • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
  • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is een erg veilig vervoermiddel.
  • De kosten komen neer op bedragen tussen €600,00 & €4.500,00.
  • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Stein (https://www.gemeentestein.nl).
  • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Excel of Freerider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Stein (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6129
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€13,61 – €20,94 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort S650
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Urmond

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn situatie? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Urmond. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €600,00.
  • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €1875,00.
  • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken begint zo rond de €4550.

Hulp bij uw keuze april 2024

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder achterhaalt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Urmond is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Handig voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De modellen variëren enorm als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of naar het park? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Urmond en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen hebben te maken met de leverancier, het bereik, de snelheid en randproducten als een alarmsysteem & een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste voertuigen beginnen bij €475,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €6.700,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km8,5 km/u€650
Standaard325 km10 km/u€1250
Goed460 km17 km/u€3600
Professioneel475 km +22 km/u€6.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Urmond
scootmobiel-kopen-urmond

Scootmobiel aanvragen gemeente Stein via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Stein. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
  • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
  • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
  • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Vervolgens volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
  • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Stein. Hiervoor kunt u ook even bellen (0464334848), mailen (miadenktmee@gemeentestein.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stadhouderslaan 200, 6171 KP, Stein). Bezoek ook www.gemeentestein.nl voor achtergrondinformatie.
  • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om tot een goede keuze te komen bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal u veel duidelijk verschaffen. Zodoende kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom Urmond vinden we een aantal winkels/showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Urmond
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder vergelijkt u meerdere winkels waar u terecht kunt.

  • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
  • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
  • Quingo: De meest veilige scootmobiel
  • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
  • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
  • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
  • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna schetsen wij een schema met bekende modellen en merken inclusief de actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort S65038 km13 km/u€ 3.800
Freerider Kensington40 km13 km/u€ 4.901
Molenaar AvantGarde 315 km6 km/u€ 1.690
Roma Boston s12016 km6 km/u€ 750
Overzicht met populaire scoots april 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Urmond. Dit kunt u doen bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In die situatie is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Urmond) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Daarom is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn wiellagers voor en achter en de accuprestaties.

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als zorgdiscounter.com waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Urmond leert u van alles over regels in het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,80 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Urmond.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Limburg) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Stein, Elsloo, Urmond.

Plaats een reactie