Scootmobiel Spaubeek

Zoekt u een goede scootmobiel in Spaubeek? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Deze website biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl treft u nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, enkele populaire leveranciers, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

  • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
  • De meest genoemde voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
  • De prijzen wisselen sterk tussen €750,00 & €6.000,00.
  • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Beek (https://www.gemeentebeek.nl).
  • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. RvS van Seenus of Inca.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Beek (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6176
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€15,39 – €17,73 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Victory XL 130
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Spaubeek

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn eisen en wensen? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Spaubeek. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €510,00.
  • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €1800,00.
  • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting schaft u al aan vanaf c.a. €3550.

Keuzeadvies april 2024

Wilt u graag wat hulp bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand vindt u de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Spaubeek is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots onderscheiden zich aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is vaak genoeg. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar de stad of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

De maximum snelheid
Op het moment dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen hebben een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga direct proefrijden in Spaubeek en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten hebben te maken met de leverancier, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en randproducten als een oprijplaat & een stokhouder. De instap-modellen kunt u al vinden vanaf €540,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €5.500,00. In deze tabel treft u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis37 km 8,5 km/u€800
Gemiddeld315 – 25 km10 km/u€1850
Gevorderd455 km16 km/u€3200
Professioneel480 km21 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Spaubeek
scootmobiel-kopen-spaubeek

Scootmobiel aanvragen gemeente Beek via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Beek. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
  • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
  • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
  • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Beek. Dit kan telefonisch (0464389342), e-mailen (info@gemeentebeek.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisstraat 9, 6191 KA, Beek). Check ook eens www.gemeentebeek.nl voor actuele informatie.
  • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen maakt een en andere verder inzichtelijk. Op dat moment kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Spaubeek zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHofdwarsweg 416161 DEGeleen
VegroStationsplein 76131 ATSittard
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Spaubeek
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema vergelijkt u meerdere organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

  • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
  • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
  • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
  • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
  • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
  • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
  • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Overzicht met populaire scoots
Hierna schetsen wij een schema met bekende modellen en merken met daarbij het bereik, de max. snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory XL 13035 km15 km/u€ 3.150
Shoprider 889xlsbn59 km14 km/u€ 5.958
RvS van Seenus Saturnus 4 889NR40 km8 km/u€ 5.000
Afikim Caddy20 km6 km/u€ 1.045
Overzicht met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Spaubeek. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Dan is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Spaubeek) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Diverse merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Hiervoor is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op stuurinrichting/ uitlijning en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen heeft u een zeer kwalitatief model. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals uwzorgshop.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Spaubeek leert u van alles over de voorrangsregels en is er vaak een behendigheidsparcours. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,20 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Spaubeek.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Limburg) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Beek – Spaubeek, Beek-Zuid.

Plaats een reactie