Scootmobiel Winterswijk Meddo

Zoekt u een goede scootmobiel in Winterswijk Meddo? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels deze elektrisch aangedreven scooter kunt u zich comfortabel bewegen en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl bekijkt u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals een aanvraag doen via de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

  • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
  • Voordelen: u bent meer onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
  • De kosten schatten we in tussen c.a. €650,00 tot zo’n €4.500,00.
  • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
  • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Meyra of Mango.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Winterswijk (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7104
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarief€14,60 per uur
Aantrekkelijke scootmobielElectric Mobility Liteway 4
Punt voor adviesSensire l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Winterswijk Meddo

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn wensen?Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Winterswijk Meddo. De meeste informatie is online beschikbaar d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €700,00.
  • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1575,00.
  • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken kost u rond de €3400.

Keuzeadvies april 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Winterswijk Meddo is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten of als u een drempel overgaat. Een scoot met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De modellen onderscheiden zich aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De high-end modellen hebben een uitstekende vering en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Winterswijk Meddo en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de grootte van de accu, de snelheid en opties als een drempelhulp of een een afdekhoes. De aantrekkelijkste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €475,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €7.400,00. In deze tabel vergelijkt u de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 6 km/u€600
Gemiddeld315 km11 km/u€1350
Comfortabel450 km18 km/u€3600
Elite480 km20 – 22 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Winterswijk Meddo
scootmobiel-kopen-winterswijk-meddo

Scootmobiel aanvragen gemeente Winterswijk via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Mogelijk kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Winterswijk. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
  • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
  • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
  • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Winterswijk. Vragen? Dat kan telefonisch (0543543960), per mail (wmo@winterswijk.nl), of bezoek het stadhuis (Balinkesstraat 4, 7101 DL, Winterswijk). U kunt ook terecht op www.winterswijk.nl voor de huidige procedures.
  • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Toch is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Winterswijk Meddo kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Sensire | MedipointKruisbergseweg 277009 BLDoetinchem
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Winterswijk Meddo
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Betrouwbare aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming ontdekt u een aantal bekende leveranciers waar u terecht kunt.

  • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
  • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
  • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
  • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
  • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
  • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
  • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een lijst met daarin succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Liteway 418 km6 km/u€ 1.861
Quingo Air16 km6 km/u€ 2.950
Freerider Canterbury 340 km15 km/u€ 5.295
Shoprider 889xl40 km12 km/u€ 3.493
Tabel met populaire voertuigen april 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Winterswijk Meddo. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Winterswijk Meddo) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere aanbieders bieden ook omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. de remmen en de staat van de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals scootmobielspecialist.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Winterswijk Meddo legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en en leert u veilig sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,50 p/maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Winterswijk Meddo.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (tevens in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Stad, Land.

Plaats een reactie