Scootmobiel Gaastmeer

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Gaastmeer? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze slimme scooter met 3 of 4 wielen geniet u van de vrijheid en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Via Scootzorg.nl vind u een compleet keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, de gemiddelde kosten, de meest bekende aanbieders, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

  • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
  • De voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
  • De tarieven liggen tussen de €750,00 tot wel €5.250,00.
  • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
  • In en rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Invacare of Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Súdwest-Fryslân (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8611
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,9 – €24,1 per uur
Veel gekozen merkSterling Little Gem 3
Lokaal adviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gaastmeer

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn profiel? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Gaastmeer. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €600,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2425,00.
  • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €4550.

Tips van de expert april 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder bieden wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gaastmeer kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en is handig als u weinig ruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De scoots verschillen behoorlijk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
In de situatie dat u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen verschaffen een goede vering en een goede verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Gaastmeer en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten hebben te maken met de producent, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals oprijplaten of een beensteun. De aantrekkelijkste scooters koopt u al vanaf €525,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €5.300,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis37 km 7,5 km/u€650
Standaard320 – 25 km11 km/u€1500
Goed460 km17 – 18 km/u€3700
Meeste comfort480 km+20 – 22 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gaastmeer
scootmobiel-kopen-gaastmeer

Scootmobiel aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
  • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat u geen inspraak hebt op het type.
  • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
  • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
  • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Súdwest-Fryslân. Dit kan telefonisch (0515489000), e-mailen (info@gemeenteswf.nl), of kom naar het gemeentehuis (Marktstraat 12, 8601 CT, Sneek). Bezoek ook www.sudwestfryslan.nl voor uitgebreide info.
  • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch is een producttest ook noodzakelijk. Gebruik maken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Daar mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Gaastmeer zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumBolswarderbaan 38601 ZKSneek
WelzorgZilverweg 58445 PEHeerenveen
HulpmiddelencentrumThialfweg 178441 PVHeerenveen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Gaastmeer
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vergelijkt u een aantal bekende organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

  • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
  • Mango: Altijd een ruime voorraad
  • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
  • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
  • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
  • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Meest verkochte modellen
Hieronder bieden wij een schema met succesvolle merken en modellen met o.a. de actieradius, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Little Gem 316 km6,4 km/u€ 1.267
Practicomfort MobiGo F1518 km6 km/u€ 1.100
Freerider Westminster 450 km15 km/u€ 5.922
Shoprider 889X79 km13 km/u€ 4.460
Overzicht met populaire voertuigen april 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Gaastmeer. Dit kunt u doen bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gaastmeer) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Tevens kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Om die reden is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Belangrijke punten zijn o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands-scootmobiel.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Gaastmeer worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,55 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Gaastmeer.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Friesland) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en maak tochtjes door wijken als: Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.

Plaats een reactie