Scootmobiel Wolsum

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Wolsum? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel staat u weer midden in het leven en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl vind u praktische aankooptips en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en rijlessen en cursussen.

  • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
  • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
  • De kosten wisselen sterk tussen €750,00 en wel €6.250,00.
  • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
  • In en rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Electric Mobility of Roma.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Geschatte kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8774
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€15,9 – €24,1 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider 888 3L
Adviespunt in de buurtHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wolsum

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn verwachtingen? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wolsum. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €680,00.
  • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €2350,00.
  • Een sterk 4 wielen model met veel comfort is te koop vanaf €3850.

Keuzeadvies april 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wolsum neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken onderscheiden zich behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
In het geval u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen beschikken over een uitstekende vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Wolsum om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de leverancier, het bereik, de snelheid en optionele extra’s zoals een autolift & een mandje. De aantrekkelijkste voertuigen kunt u al vinden vanaf €525,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €7.300,00. In deze tabel staat de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km8,5 km/u€700
Beter315 – 25 km10 km/u€1400
Uitstekend455 km18 km/u€3500
Eerste klas475 km20 km/u€6.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wolsum
scootmobiel-kopen-wolsum

Scootmobiel aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Súdwest-Fryslân. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
  • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
  • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
  • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Een paar weken later vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
  • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Súdwest-Fryslân. Bij vragen kunt u bellen (0515489000), e-mailen (info@gemeenteswf.nl), of kom naar het gemeentehuis (Marktstraat 12, 8601 CT, Sneek). Bekijk ook www.sudwestfryslan.nl voor meer info.
  • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Wolsum kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder treft u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumBolswarderbaan 38601 ZKSneek
WelzorgZilverweg 58445 PEHeerenveen
HulpmiddelencentrumThialfweg 178441 PVHeerenveen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Wolsum
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst vergelijkt u uiteenlopende organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

  • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
  • Mango: Ook occasions in de verkoop
  • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
  • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
  • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
  • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
  • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Meest verkochte modellen
Hierbij treft u een opsomming met populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, de snelheid (maximum) en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 888 3L38 km8 km/u€ 3.960
Pride Zolar25 km15 km/u€ 2.495
Pride Maxima 425 km5 km/u€ 1.180
Excel Navigator 3 Compact50 km15 km/u€ 5.586
Tabel met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Wolsum. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wolsum) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De monteur onderzoekt o.a. bandenspanning en de accu(lader).

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in een aantrekkelijk prijskaartje: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobielaanbod.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Wolsum behandeld u zaken zoals verkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,10 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Wolsum.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en wilt u de omgeving beter leren kennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Friesland) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en tour door wijken zoals: Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.

Plaats een reactie