Scootmobiel Herbaijum

Op zoek naar een goede scootmobiel in Herbaijum? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig geniet u van de vrijheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Deze website biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg leest u praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, de meest bekende aanbieders, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

  • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking.
  • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
  • De tarieven liggen tussen de €650,00 en wel €6.000,00.
  • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
  • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als RvS van Seenus en Revatak.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (mei 2024) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Waadhoeke (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8807
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,50 – €21,50 per uur
Aantrekkelijk merkFreerider Duette
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Herbaijum

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat past bijmijn situatie? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Herbaijum. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, advies aan huis of via de expert in de winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €870,00.
  • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €2325,00.
  • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km is er al vanaf €3100.

Keuzeadvies mei 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van de beste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In onderstaande opsomming bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Herbaijum kan probleemloos mee in het OV of in de auto en is gemakkelijk op te bergen. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen kan harder en biedt meer comfort.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De mobielen variëren nogal als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het centrum of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen bieden grote veringen en een verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Herbaijum en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen hebben te maken met het merk, de actieradius, de gemiddelde snelheid en randproducten als een verlichtingsset of een schootskleed. De goedkoopste scooters starten bij €515,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €5.800,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter314 km8,5 km/u€600
Goed315 – 20 km10 km/u€1900
Comfortabel460 km17 – 18 km/u€3900
Topper480 km21 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Herbaijum
scootmobiel-kopen-herbaijum

Scootmobiel aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Waadhoeke. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
  • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
  • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
  • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
  • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Waadhoeke. Hiervoor kunt u ook even bellen (517380380), men kan een mailtje sturen (info@waadhoeke.nl), of kom naar het gemeentehuis (Harlingerweg 18, 8800 AB, Franeker). Check ook eens www.waadhoeke.nl voor actuele informatie.
  • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. De gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Daar kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de buurt van Herbaijum vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroVijverstraat 148801 TTFraneker
HulpmiddelencentrumBolswarderbaan 38601 ZKSneek
WelzorgZilverweg 58445 PEHeerenveen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Herbaijum
Heeft u medische problemen en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming treft u uiteenlopende organisaties die u graag verder helpen.

  • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
  • Mango: Gratis catalogus aanvragen
  • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
  • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
  • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
  • Vegro: Leverancier van diverse merken
  • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna bieden wij een lijstje met een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Duette45 km8 km/u€ 6.850
Shoprider 888 3L38 km8 km/u€ 3.960
Vermeiren Antares 410 km6 km/u€ 893
Excel Galaxy Plus50 km15 km/u€ 8.490
Tabel met populaire modellen mei 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Herbaijum. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het wellicht slimmer om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Herbaijum) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Om die reden is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn koolborstels en de staat van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals marktplaats.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Herbaijum leert u van alles over anticiperen op het verkeer en en leert u veilig sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,55 p/maand. Een verzekerde scoot kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Herbaijum.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.

Plaats een reactie