Scootmobiel De Falom

Zoekt u een goede scootmobiel in De Falom? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische scooter staat u weer midden in het leven en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Deze website ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg leest u nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

  • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
  • De voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
  • De kosten liggen tussen de €800,00 en wel €5.250,00.
  • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
  • In uw omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Vermeiren en EV-Tec.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Tarieven (april 2024) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Dantumadiel (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9109
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€15,93 – €22,52 per uur
Populaire scootmobielElectric Mobility Rascal 329LE
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Falom

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat past bijmijn profiel? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in De Falom. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €510,00.
  • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2350,00.
  • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €4450.

Aankooptips april 2024

Loopt u tegen problemen op bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. In onderstaande opsomming vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in De Falom kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots verschillen aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar omliggende dorpen of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots bieden een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in De Falom om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en randproducten als een oprijplaat + mandjes en tassen. De goedkoopste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €475,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €7.500,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 6 km/u€550
Prima320 km10 km/u€1100
Comfortabel445 km16 km/u€3700
Eerste klas475 km +22 km/u€6.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Falom
scootmobiel-kopen-de-falom

Scootmobiel aanvragen gemeente Dantumadiel via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Dantumadiel. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
  • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
  • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
  • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Daarna wordt er een gesprek gepland om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Dantumadiel. Vragen? Dat kan telefonisch (140511), mailen (post@dantumadiel.eu), of kom naar het gemeentehuis (Hynsteblom 4, 9104 BR, Damwâld). U kunt ook terecht op www.dantumadiel.frl voor meer info.
  • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens deze ritten kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom De Falom zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht staan meerdere vestigingen van showrooms, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgJupiterweg 168938 AELeeuwarden
VegroHenri Dunantweg 28934 ADLeeuwarden
HulpmiddelencentrumAmpèrestraat 148912 ADLeeuwarden
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in De Falom
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna doorzoekt u uiteenlopende merken waar u terecht kunt.

  • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
  • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
  • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
  • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
  • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
  • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
  • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Meest verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk bieden wij een schema met veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 329LE48 km13 km/u€ 4.637
Mango Panther 340 km13 km/u€ 3.350
Pride Go-Go Elite Traveller Plus 320 km7 km/u€ 1.298
Shoprider TE787M16 km6 km/u€ 1.497
Schema met populaire voertuigen april 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in De Falom. Dit wordt o.a. gedaan door zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Falom) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Vaak kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal aanbieders werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere bandenspanning en het accuvermogen.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als speurders.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in De Falom behandeld u zaken zoals verkeerstheorie en leert u drempels en stoepjes rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €5,00 per maand. Een verzekerde scoot kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel De Falom.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en wilt u de omgeving beter leren kennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Centrum, Oost, Zuid, West.

Plaats een reactie