Scootmobiel Holwerd

Op zoek naar een goede scootmobiel in Holwerd? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer zeker en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en belangrijke info over onder andere WMO (eigen bijdrage), de gemiddelde kosten, een proefrit maken, regels en richtlijnen en rijvaardigheidscursussen.

  • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
  • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
  • De onkosten liggen tussen de €650,00 & €6.000,00.
  • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
  • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Sterling of EV-Tec.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9151
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,50 – €21,50 per uur
Populair merkShoprider TE 889XLSBF
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Holwerd

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn eisen en wensen? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u deze vragen beantwoord hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Holwerd. Dit kan via internet middels een brochure per post, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

  • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €630,00.
  • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €2000,00.
  • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €3450.

Keuzeadvies april 2024

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Holwerd is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en biedt meer comfort.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen variëren nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
Als u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen beschikken over maximale vering en een luxe zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Holwerd en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten worden gebaseerd op het merk, de actieradius, hoe hard de scoot kan en opties als oprijplaten & een wikkeldeken. De aantrekkelijkste scooters kunt u al vinden vanaf €495,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €5.300,00. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter314 km7,5 km/u€550
Goed325 km10 km/u€1150
Comfortabel445 km17 km/u€3500
Meeste comfort485 km22 km/u€6.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Holwerd
scootmobiel-kopen-holwerd

Scootmobiel aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name de regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Noardeast-Fryslân. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
  • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
  • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
  • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Vervolgens plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Noardeast-Fryslân. Vragen? Dat kan telefonisch (0519298888), u kunt een e-mail sturen (info@noardeast-fryslan.nl), of kom naar het gemeentehuis (Koningstraat 13, 9101 LP, Dokkum). Ga ook eens naar www.noardeast-fryslan.nl voor extra informatie.
  • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Daar mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Holwerd zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder treft u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgJupiterweg 168938 AELeeuwarden
VegroHenri Dunantweg 28934 ADLeeuwarden
HulpmiddelencentrumAmpèrestraat 148912 ADLeeuwarden
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Holwerd
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de opsomming hierna ontdekt u de beste leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

  • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
  • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
  • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
  • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
  • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
  • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
  • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een opsomming met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE 889XLSBF40 km15 km/u€ 3.980
Sterling Diamond38 km15 km/u€ 3.511
Excel Travelux Zoom 415 km8 km/u€ 1.403
Kymco Mini LS26 km6 km/u€ 1.305
Overzicht met populaire voertuigen april 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Holwerd. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? Dan is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Holwerd) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende aanbieders van scootmobielen bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is ook essentieel. Daarom adviseren wij om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere stuurkolom afstelling en de accuprestaties.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als zorgdiscounter.com waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Holwerd komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €5,20 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Twijfel? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Holwerd.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Friesland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen naar buiten en rijd samen door de wijken: Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.

Plaats een reactie