Scootmobiel Grave

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Grave? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze elektrisch aangedreven scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten en specifieke informatie rondom hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, verkeersregels en de scootmobielclub.

  • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en biedt uitkomst voor mindervaliden.
  • De meest genoemde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is eenvoudig te besturen.
  • De kosten variëren tussen €700,00 en wel €5.000,00.
  • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Grave (https://www.grave.nl).
  • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Practicomfort of Quingo.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Grave (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5361
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€14,8 – €15,67 per uur
Aantrekkelijke scootmobielMeyra Ortocar 415 SP II
Regionaal adviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Grave

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat past bijmijn verwachtingen? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u dit goed bekeken hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Grave. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €840,00.
  • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2150,00.
  • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu begint zo rond de €4450.

Tips van de expert april 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte treft u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Grave kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en is gemakkelijk op te bergen. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. Dit is merkbaar in bochten of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten variëren fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximale snelheid
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Luxueuze modellen hebben de beschikking over grote veringen en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Grave om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven hangen af van het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een verlichtingsset en een voetenzak. De voordeligste voertuigen koopt u al vanaf €530,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €7.700,00. In het onderstaande overzicht treft u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km8 km/u€800
Prima315 – 25 km10 km/u€1150
Uitmuntend435 km16 km/u€3600
Eerste klas480 km+20 km/u€8.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Grave
scootmobiel-kopen-grave

Scootmobiel aanvragen gemeente Grave via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Grave. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
  • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
  • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
  • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
  • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Grave. Bij vragen kunt u bellen (0486477277), door een e-mailtje te sturen (info@grave.nl), of bezoek het stadhuis (Arnoud van Gelderweg 71, 5361 CV, Grave). Zie ook www.grave.nl voor de huidige procedures.
  • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten kunt u verschillende modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Grave zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumIndustrielaan 635349 AEOss
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Grave
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In onderstaand schema vergelijkt u uiteenlopende partijen die bij u thuis kunnen komen.

  • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
  • Mango: Altijd een ruime voorraad
  • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
  • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
  • Welzorg: Gratis advies op maat
  • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
  • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna bekijkt u een schema met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Meyra Ortocar 415 SP II55 km15 km/u€ 6.104
Excel Navigator 450 km15 km/u€ 6.158
RvS van Seenus CTM 636-1035 km10 km/u€ 4.684
Travelux Boost 317 km7,2 km/u€ 1.090
Schema met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Grave. Dit kunt u doen bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval raden we zeker aan een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Grave) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is niet iets om op te besparen. Vandaar is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scoot.nu waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Grave behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,60 p/maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Grave.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (tevens in de provincie Noord-Brabant) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Grave, Escharen, Velp, Gassel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie