Scootmobiel Lutjewinkel

Op zoek naar een goede scootmobiel in Lutjewinkel? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze elektrisch aangedreven scooter behoud u uw mobiliteit en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina leest u praktische aankooptips en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, advies aan huis, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijlessen en cursussen.

  • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
  • Voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
  • De prijzen schommelen tussen €850,00 tot wel €6.000,00.
  • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
  • In en rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Practicomfort en Travelux.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Hollands Kroon (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1732
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€14 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Travelux Infineon 3 LWB
Lokaal adviespuntNoordwest Ziekenhuisgroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lutjewinkel

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn situatie? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit helder hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Lutjewinkel. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €680,00.
  • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is te koop vanaf €2400,00.
  • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit is te koop vanaf €4300.

Keuzeadvies april 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Lutjewinkel kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten onderscheiden zich nogal als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
Wanneer u grote stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen beschikken over grote veringen en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Lutjewinkel en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De tarieven worden bepaald door de leverancier, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en opties als een verlichtingsset of een windscherm. De voordeligste scooters starten bij €515,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €7.300,00. In deze tabel treft u de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km8 km/u€750
Verbeterd320 km12 km/u€1750
Comfortabel450 km15 km/u€3600
Eerste klas475 km21 km/u€7.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lutjewinkel
scootmobiel-kopen-lutjewinkel

Scootmobiel aanvragen gemeente Hollands Kroon via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Hollands Kroon. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
  • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
  • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
  • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Kort daarna wordt er een gesprek gepland om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
  • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hollands Kroon. Bij vragen kunt u bellen (0883215000), e-mailen (wmo@hollandskroon.nl), of ga even langs bij het stadhuis (De Verwachting 1, 1761 VN, Anna Paulowna). Ga ook eens naar www.hollandskroon.nl voor meer info.
  • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. De gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Lutjewinkel vinden we een aantal winkels/showrooms. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming treft u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Noordwest ZiekenhuisgroepStationsplein 491703 WDHeerhugowaard
WelzorgGeldelozeweg 661625 NXHoorn
OmringNieuwe Steen 361625 HVHoorn
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Lutjewinkel
Bent u slecht ter been en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Meerdere leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst treft u uiteenlopende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

  • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
  • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
  • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
  • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
  • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
  • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
  • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Meest verkochte modellen
Onderstaand schetsen wij een tabel met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Infineon 3 LWB40 km15 km/u€ 3.682
Excel Excite 335 km15 km/u€ 5.586
Travelux Zoom 415 km8 km/u€ 1.299
Electric Mobility Rascal Partner25 km6 km/u€ 2.605
Tabel met populaire voertuigen april 2024

Veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Lutjewinkel. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lutjewinkel) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Daarom adviseren wij om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accuprestaties.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobieldiscount.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Lutjewinkel komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,10 p/maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Lutjewinkel.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (tevens in de provincie Noord-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.

Plaats een reactie