Scootmobiel Overveen

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Overveen? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door een drie- of vierwielige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl vind u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de gemiddelde kosten, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

  • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
  • Belangrijkste voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is gemakkelijk te besturen.
  • De kosten schatten we in tussen c.a. €550,00 oplopend tot 5.500,00.
  • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Bloemendaal (https://www.bloemendaal.nl).
  • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Meyra en Travelux.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Bloemendaal (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2015
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€14,00 – €16,00 per uur
Veel gekozen merkInvacare Comet 3
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Overveen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat past bijmijn wensen?Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Overveen. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €770,00.
  • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €1850,00.
  • Een extra veilig model met 4 wielen met een comfortabele zit vind u al vanaf €4300.

Keuzehulp mei 2024

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Overveen kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen wisselen nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen beschikken over grote veringen en een luxe zitting. Test een model uit voor een proefrit in Overveen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen worden gevormd door de leverancier, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een dashboardbeschermer + een kruk- en stokhouder. De gunstigste modellen kunt u al vinden vanaf €495,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €7.200,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km8,5 km/u€550
Goed320 km11 km/u€1450
Comfortabel445 km17 km/u€4100
Royaal485 km20 – 22 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Overveen
scootmobiel-kopen-overveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Bloemendaal via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Bloemendaal. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
  • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
  • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
  • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Kort daarop wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
  • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Bloemendaal. Dit kan telefonisch (0235267007), mailen (info@wmo-loketbloemendaal.nl), of bezoek het gemeentehuis (Bloemendaalseweg 125, 2061 CH, Bloemendaal). Bezoek ook www.bloemendaal.nl voor extra informatie.
  • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Toch is het uittesten ook zeer handig. Het boeken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Overveen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgEysinkweg 732014 SBHaarlem
Medipoint | ZorgbalansStephensonstraat 452014 KCHaarlem
Zorgbalans W.F. VisserhuisHoutmanstraat 11972 EEIJmuiden
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Overveen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Hieronder ontdekt u de beste leveranciers die u graag verder helpen.

  • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
  • Mango: Tientallen scootmobielen
  • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
  • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
  • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
  • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
  • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Veel verkochte modellen
Onderstaand verstrekken we een opsomming met modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Comet 355 km15 km/u€ 6.582
Meyra Ortopedia Cityliner 41550 km15 km/u€ 6.878
Shoprider 888lsb36 km10 km/u€ 4.536
RvS van Seenus Saturnus 3 778NR35 km8 km/u€ 3.200
Schema met populaire modellen mei 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Overveen. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In dat geval is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Overveen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Normaal gesproken is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Daarom adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. de remmen en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als tweedehands.net waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Overveen komen thema’s aan bod als de regels op de weg en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €5,40 per maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Overveen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek.

Plaats een reactie