Scootmobiel Pernis Rotterdam

Zoekt u een goede scootmobiel in Pernis Rotterdam? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina bieden wij een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, de geschatte prijzen, advies aan huis, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

  • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
  • Belangrijkste voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van comfort.
  • De kosten wisselen sterk tussen €700,00 & €6.250,00.
  • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Rotterdam (https://www.rotterdam.nl).
  • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Practicomfort of Afikim.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (april 2024) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Rotterdam (WMO) | Verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3195
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14 per uur
Veel gekozen merkPride Go-Go Ultra 3
Regionaal adviespuntApotheek Stelle

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Pernis Rotterdam

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn verwachtingen? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Pernis Rotterdam. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €680,00.
  • Een vast model met drie wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €2150,00.
  • Een robuust model met 4 wielen met een actieradius van 60 km kost u rond de €3850.

Tips van de expert april 2024

Wilt u graag wat hulp bij het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Pernis Rotterdam kan probleemloos mee in het OV of uw auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en kan langer en harder rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich sterk als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of naar buitengebieden? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Als u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Duurdere modellen hebben maximale vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Test een model uit voor een proefrit in Pernis Rotterdam en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden gevormd door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en extra opties zoals veiligheidsgordels of mandjes en tassen. De goedkoopste voertuigen starten bij €530,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.000,00. In de tabel hieronder bekijkt u de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap37 km 7 km/u€500
Standaard320 – 25 km11 km/u€1750
Uitmuntend445 km16 km/u€2500
Luxe480 km22 km/u€9.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Pernis Rotterdam
scootmobiel-kopen-pernis-rotterdam

Scootmobiel aanvragen gemeente Rotterdam via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Soms kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Rotterdam. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
  • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
  • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
  • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend vind er een gesprek plaats om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
  • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Rotterdam. U kunt even bellen (14010), men kan een mailtje sturen (ivsozawe@rotterdam.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kipstraat 37, 3011 RS, Rotterdam). Bezoek ook www.rotterdam.nl voor extra informatie.
  • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om een passend model te vinden vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter moet u het zelf ervaren. Gebruik maken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Pernis Rotterdam zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van winkels, speciaalzaken en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek StelleStelle 23191 KEHoogvliet
WelzorgSoendalaan 23131 LVVlaardingen
Medipoint | CareynFransenstraat 12a3131 CCVlaardingen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Pernis Rotterdam
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst doorzoekt u een aantal erkende partijen die u graag verder helpen.

  • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
  • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
  • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
  • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
  • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
  • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
  • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna schetsen wij een lijstje met bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go-Go Ultra 316 km6 km/u€ 845
Shoprider TE787NA UL416 km6 km/u€ 1.494
Mango Poema 4206440 km15 km/u€ 4.695
Shoprider Cabin45 km15 km/u€ 6.495
Schema met populaire voertuigen april 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Pernis Rotterdam. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In die situatie is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Pernis Rotterdam) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Tevens is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Hiervoor is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenspanning en de accuprestaties.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobieldiscount.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Pernis Rotterdam leert u van alles over anticiperen op het verkeer en en leert u veilig sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,85 p/maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Pernis Rotterdam.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (tevens in de provincie Zuid-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.

Plaats een reactie