Scootmobiel Bergen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Bergen? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina bieden wij een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO, de actuele prijzen, advies aan huis, verkeersregels en de scootmobielclub.

  • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
  • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is eenvoudig te besturen.
  • De tarieven komen neer op bedragen tussen €550,00 tot zo’n €4.750,00.
  • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Bergen Limburg (https://www.bergen.nl).
  • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Vermeiren of Strider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (april 2024) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Bergen Limburg (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5854
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€15 – €18,89 per uur
Veel gekozen scootmobielElectric Mobility Rascal 388XL
Lokaal adviespuntMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bergen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn situatie? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Bergen. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

  • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €910,00.
  • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €2000,00.
  • Een stevige 4-wieler met een flinke accu koopt u al vanaf €3500.

Keuzeadvies april 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bergen kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stevig, is comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Wat is een goede actieradius?
De producten verschillen nogal op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u grote stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een multifunctionele stoel. Ga direct proefrijden in Bergen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen worden bepaald door het merk, het bereik, de gemiddelde snelheid en opties als een dashboardbeschermer + een boodschappenmand. De instap-modellen beginnen bij €510,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €8.000,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km6 km/u€700
Standaard315 – 25 km12 km/u€1250
Geavanceerd455 km15 – 17 km/u€3300
Meeste comfort480 km+22 km/u€7.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bergen
scootmobiel-kopen-bergen

Scootmobiel aanvragen gemeente Bergen Limburg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In enkele gevallen kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Bergen Limburg. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
  • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
  • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
  • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Daaropvolgend vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Bergen Limburg. Vragen? Dat kan telefonisch (0485348383), men kan een mailtje sturen (info@bergen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisstraat 2, 5854 AX, Nieuw Bergen). Ga ook eens naar www.bergen.nl voor extra informatie.
  • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de omgeving Bergen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisSchoolstraat 75801 BNVenray
MedipointLage Dijk 195705 BXHelmond
Harting-BankGerstdijk 25704 RGHelmond
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Bergen
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Meerdere aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In onderstaand schema vindt u de meest bekende bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

  • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
  • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
  • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
  • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
  • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
  • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
  • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna treft u een schema met populaire merken + modellen met specifiek de actieradius, de max. snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 388XL32 km10 km/u€ 2.977
Shoprider Perrero 430 km10 km/u€ 1.695
Pride Go Go Ultra X 3W13 km6 km/u€ 1.479
Handicare Trophy 460 km15 km/u€ 3.200
Overzicht met populaire scoots april 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Bergen. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Een alternatief is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In die situatie is het alternatief om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bergen) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is ook erg belangrijk. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op de remmen en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarbij is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als tweedehands-scootmobiel.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Bergen gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,90 per maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Bergen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om lekker rond te rijden? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Limburg) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi.

Plaats een reactie