Scootmobiel Hunsel

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Hunsel? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich wendbaar en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze expert helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO, kosten, enkele populaire leveranciers, de regels in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

  • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking.
  • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van gebruikersgemak.
  • De tarieven komen neer op bedragen tussen €550,00 en wel €6.250,00.
  • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
  • Rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een RvS van Seenus of Afikim.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Leudal (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6013
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,25 – €17,44 per uur
Populaire scootmobielExcel Entice 3
Regionaal adviespuntMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hunsel

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat past bijmijn situatie? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hunsel. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €830,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €1650,00.
  • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit is er al vanaf €3700.

Keuzeadvies april 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het aanschaffen van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Hunsel is makkelijk te vervoeren in auto, bus of vliegtuig en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dat ervaart u in de bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten wisselen nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen hebben maximale vering en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Hunsel en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u naar moet kijken bij het kopen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen worden gebaseerd op het merk, het vermogen van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals achteruitkijkspiegels of een stoelhoes. De gunstigste voertuigen beginnen bij €550,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €7.200,00. In deze tabel vind u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap37 km 8,5 km/u€600
Goed315 – 20 km12 km/u€1500
Goed455 km15 – 17 km/u€2900
Luxueus480 km20 km/u€7.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hunsel
scootmobiel-kopen-hunsel

Scootmobiel aanvragen gemeente Leudal via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Leudal. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
  • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
  • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
  • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Vervolgens volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Leudal. Dit kan telefonisch (0475859113), mailen (info@leudal.nl), of kom naar het gemeentehuis (Leudalplein 1, 6093 HE, Heythuysen). Check ook eens www.leudal.nl voor de huidige procedures.
  • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom uw woonplaats Hunsel zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Pro VitaBroeklaan 4B5953 NBReuver
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Hunsel
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Verschillende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna vindt u populaire partijen waar u een afspraak bij kunt maken.

  • Practicomfort: Eigen service organisatie
  • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
  • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
  • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
  • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
  • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
  • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Veel verkochte modellen
Hierbij schetsen wij een opsomming met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 335 km12 km/u€ 3.715
Practicomfort J1 EMC30 km10 km/u€ 1.220
Shoprider GK924 km6 km/u€ 1.595
Shoprider TE GK7 318 km5 km/u€ 1.491
Schema met populaire modellen april 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Hunsel. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In dat geval is de beste optie om een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hunsel) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Tevens kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kunt u zonder zorgen enkele weken rondrijden als test. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Daarvoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere verlichting + richtingaanwijzer en de accu(lader).

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Hunsel behandeld u zaken zoals verkeerstheorie en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,80 per maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Hunsel.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Limburg) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en geniet van het rijden door wijken zoals: Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.

Plaats een reactie