Scootmobiel Lengel

Op zoek naar een goede scootmobiel in Lengel? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische voertuig geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met handige tips en bruikbare informatie over zaken als WMO (eigen bijdrage), kosten, enkele populaire leveranciers, de verschillende regels en de scootmobielclub.

  • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
  • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is eenvoudig te besturen.
  • De prijzen liggen tussen de €600,00 en €4.500,00.
  • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
  • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Life and mobility of Freerider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (april 2024) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Montferland (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7044
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€17,2 – €21,11 per uur
Veel gekozen scootmobielQuingo Air2
Adviespunt in de buurtSensire | Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lengel

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn situatie? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Lengel. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €920,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €1925,00.
  • Een model met 4 stevige wielen met een bereik van 60 km of meer is er al vanaf €4100.

Advies van de specialist april 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. In onderstaande opsomming omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Lengel is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is comfortabeler en heeft een langer actieradius. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. Dit komt tot uiting als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen variëren nogal als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km is afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar shoppingcentra of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
In de situatie dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen bieden maximale vering en een goede verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Lengel om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen hebben te maken met de leverancier, de grootte van de accu, de snelheid en extra’s zoals veiligheidsgordels en een wikkeldeken. De goedkope kleine modellen zijn er al vanaf €495,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €7.900,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget310 km6 km/u€500
Gemiddeld320 – 25 km12 km/u€1100
Gevorderd445 km16 km/u€2900
Professioneel475 km +22 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lengel
scootmobiel-kopen-lengel

Scootmobiel aanvragen gemeente Montferland via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Montferland. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
  • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
  • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
  • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
  • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Montferland. U kunt even bellen (0316291333), men kan een mailtje sturen (gemeente@montferland.info), of bezoek het stadhuis (Raadhuisstraat 14, 6942 BE, Didam). U kunt ook terecht op www.montferland.info voor extra informatie.
  • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Toch is een producttest ook noodzakelijk. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zo kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Lengel vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Sensire | MedipointKruisbergseweg 277009 BLDoetinchem
WelzorgHavenstraat 527005 AGDoetinchem
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Lengel
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder vindt u uiteenlopende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

  • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
  • Mango: Ook occasions in de verkoop
  • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
  • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
  • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
  • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk bieden wij een tabel met bekende modellen en merken met daarbij het bereik, de max. snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Air215 km6 km/u€ 2.550
Pride Go Go Ultra X 4W13 km6 km/u€ 1.630
Life and mobility Mezzo40 km15 km/u€ 4.395
Practicomfort J1 EMC30 km10 km/u€ 1.220
Overzicht met populaire voertuigen april 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Lengel. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u echter voor een langere periode huren? In dat geval is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lengel) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kan u zorgeloos een bepaald type testen. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Om die reden kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. claxon en geluidssignalen en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: tegen een lage prijs koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als scootmobielaanbod.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Lengel leert u van alles over de voorrangsregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,85 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Lengel.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en geniet u van het maken van tochtjes? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (tevens in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: s-Heerenberg, Brakel, Didam.

Plaats een reactie