Scootmobiel Wetsinge

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Wetsinge? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina treft u een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

  • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
  • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van veiligheid.
  • De prijzen komen neer op bedragen tussen €650,00 en wel €4.500,00.
  • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
  • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Excel of Medema.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Actuele kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Het Hogeland (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9773
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen merkInvacare Solar
Adviespunt in de buurtKroon facilitair bedrijf Ameland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wetsinge

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn behoeften? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wetsinge. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €900,00.
  • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €2075,00.
  • Een extra luxe 4 wielen scooter met een actieradius van 60 km vind u al vanaf €3650.

Onze kooptips april 2024

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Wetsinge kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen variëren fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar de stad of om lekker uit te waaien? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximum snelheid
Op het moment dat u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen beschikken over een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Wetsinge en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen hangen af van de leverancier, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en accessoires zoals een verlichtingsset + een scootmobieltas. De gunstigste scoots koopt u al vanaf €540,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €5.400,00. In de bijgaande tabel staat de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km7 km/u€500
Verbeterd315 – 25 km10 km/u€1550
Comfortabel460 km15 – 17 km/u€3900
Luxueus485 km20 – 22 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wetsinge
scootmobiel-kopen-wetsinge

Scootmobiel aanvragen gemeente Het Hogeland via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Het Hogeland. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
  • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
  • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
  • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Het Hogeland. Bij vragen kunt u bellen (0883458888), per mail (gemeente@hethogeland.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hoofdstraat W 70, 9951 AC, Winsum). Ga ook eens naar www.hethogeland.nl voor actuele informatie.
  • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio Wetsinge zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder vind u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Wetsinge
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst doorzoekt u een aantal bekende organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

  • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
  • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
  • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
  • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
  • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
  • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
  • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een opsomming met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Solar15 km8 km/u€ 952
Invacare Colibri12 km8 km/u€ 1.095
Revatak QS4 Active70 km17 km/u€ 8.442
Vermeiren Mercurius 445 km15 km/u€ 3.004
Overzicht met populaire modellen april 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Wetsinge. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is het raadzaam om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wetsinge) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere merken kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Daarvoor kan u ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Wetsinge worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en het juist bedienen van de scoot. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,80 per maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Wetsinge.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Groningen) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en geniet van het rijden door wijken zoals: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie