Scootmobiel Markenbinnen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Markenbinnen? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze handige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en neemt u weer zelf de regie in handen. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en belangrijke info over onder andere een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, een thuisdemo, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De kosten liggen tussen de €800,00 & €6.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Shoprider en Freerider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Alkmaar (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1536
WMO Beslissingstermijn16 weken
PGB tarieven€15 – €21,65 per uur
Populaire scootmobielHandicare Fortress Calypso 44169
Regionaal adviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Markenbinnen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn wensen?Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Als dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Markenbinnen. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €730,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius kost u rond de €2100,00.
 • Een model met 4 stevige wielen en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €3350.

Onze kooptips mei 2022

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Markenbinnen is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken onderscheiden zich enorm op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of om lekker uit te waaien? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen beschikken over een goede vering en een multifunctionele stoel. Ga direct proefrijden in Markenbinnen en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen worden bepaald door de fabrikant, het bereik, de snelheid en extra opties zoals een rollatorhouder & mandjes en tassen. De goedkoopste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €485,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €6.600,00. In deze tabel communiceren wij de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km6 km/u€750
Verbeterd315 km12 km/u€1750
Gevorderd445 km16 km/u€2800
Meeste comfort480 km+20 – 22 km/u€8.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Markenbinnen
scootmobiel-kopen-markenbinnen

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Alkmaar. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Vervolgens vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Alkmaar. Zowel telefonisch (14072), door een e-mailtje te sturen (wmo@alkmaar.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). Check ook eens www.alkmaar.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om het ideale model te vinden bieden wij relevante info en specificaties. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zo krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de buurt van Markenbinnen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankPenningweg 108E1507 DHZaandam
Medipoint l EveanBristolroodstraat 1641503 NZZaandam
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Markenbinnen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming bekijkt u populaire aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Veel verkochte modellen
Hieronder bekijkt u een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4416940 km12 km/u€ 4.921
Electric Mobility Liteway 838 km12 km/u€ 3.308
Handicare Trophy 20 4W45 km6 km/u€ 4.559
Shoprider GK83 RED12 km6 km/u€ 1.303
Overzicht met populaire scoots mei 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Markenbinnen. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u echter voor een langere periode huren? In dat geval raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Markenbinnen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Meerdere merken hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is cruciaal. Hiervoor is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. bandenspanning en het accuvermogen.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als herbruikt.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Markenbinnen gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,80 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Markenbinnen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en geniet u van het maken van tochtjes? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (juist ook in de provincie Noord-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie