Scootmobiel Schermerhorn

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Schermerhorn? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze slimme scooter met 3 of 4 wielen geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl helpt u bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker treft u tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven schommelen tussen €600,00 tot zo’n €5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Sterling of Strider.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Alkmaar (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1636
WMO Beslissingstermijn16 weken
PGB onkosten€15 – €21,65 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPride Victory Sport
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Schermerhorn

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn verwachtingen? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Schermerhorn. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €720,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €2100,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit koopt u al vanaf €4750.

Advies van de specialist mei 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Schermerhorn is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken onderscheiden zich behoorlijk als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen verschaffen grote veringen en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Schermerhorn en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen worden bepaald door de leverancier, de grootte van de accu, de snelheid en optionele extra’s zoals een drempelhulp & een wikkeldeken. De voordeligste voertuigen kunt u al vinden vanaf €545,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €7.400,00. In het overzicht hieronder bieden wij de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km6,5 km/u€650
Standaard315 – 25 km10 km/u€1700
Comfortabel445 km18 km/u€2600
Luxe475 km22 km/u€9.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Schermerhorn
scootmobiel-kopen-schermerhorn

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Alkmaar. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Alkmaar. Bij vragen kunt u bellen (14072), per mail (wmo@alkmaar.nl), of bezoek het stadhuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). Bekijk ook www.alkmaar.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek kunt u allerlei modellen uittesten en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Schermerhorn kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een professionele adviseur kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van winkels, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGeldelozeweg 661625 NXHoorn
OmringNieuwe Steen 361625 HVHoorn
BeenhakkerDr C.J.K. van Aalstweg 8A1625 NVHoorn
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Schermerhorn
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de opsomming hierna ontdekt u de beste organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij vindt u een lijst met daarin types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory Sport18 km13 km/u€ 2.958
Sterling Elite 2 RS44 km12 km/u€ 5.500
Practicomfort Beaufort 4392826 km7 km/u€ 1.190
Pride Go Go Sport 3W14 km6 km/u€ 1.882
Schema met populaire scoots mei 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Schermerhorn. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Op dat moment is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Schermerhorn) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Hiervoor is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurkolom afstelling en het accuvermogen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs koopt u een goede scooter met veel opties. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals marktplaats.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Schermerhorn behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,70 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Schermerhorn.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie