Scootmobiel Terherne

Wilt u een goede scootmobiel in Terherne? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, kosten, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €700,00 en wel €5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Vermeiren of DKCity.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (september 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8493
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,50 – €21,50 per uur
Aantrekkelijk merkSterling Little Gem 2
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Terherne

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn situatie? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Terherne. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €740,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €1950,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met veel comfort kost u rond de €4950.

Aankooptips september 2021

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. In de box hieronder treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Terherne is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stevig, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen kan harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen verschillen sterk als wij het hebben over de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Zodra u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen worden gekenmerkt door een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Terherne en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu waar u naar moet kijken bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid en opties als een rollatorhouder + een schootskleed. De gunstigste scooters starten bij €545,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €7.600,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig310 km6,5 km/u€600
Beter315 km11 km/u€1400
Gevorderd435 km17 – 18 km/u€2800
Topper480 km20 km/u€9.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Terherne
scootmobiel-kopen-terherne

Scootmobiel aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Soms kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente De Fryske Marren. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-balie. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente De Fryske Marren. U kunt even bellen (140514), mailen (info@defryskemarren.nl), of kom naar het gemeentehuis (Herema State 1, 8501 AA, Joure). Check ook eens www.defryskemarren.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om het ideale model te vinden bieden wij informatie over de belangrijkste onderwerpen. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Terherne vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgZilverweg 58445 PEHeerenveen
HulpmiddelencentrumThialfweg 178441 PVHeerenveen
VegroBrinkstraat 5a8431 LCOosterwolde
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Terherne
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder vergelijkt u populaire organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Overzicht met populaire scoots
Hieronder vindt u een opsomming met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Little Gem 216 km6 km/u€ 1.267
Quingo Air215 km6 km/u€ 2.550
Pride Victory 4390040 km15 km/u€ 2.799
Excel Entice 335 km12 km/u€ 3.715
Tabel met populaire voertuigen september 2021

Veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Terherne. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Terherne) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Tevens kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kan u zorgeloos een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Om die reden is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accuprestaties.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Verder is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielaanbod.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Terherne leert u van alles over de voorrangsregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,90 per maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Terherne.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Friesland) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.

Plaats een reactie