Scootmobiel Akkrum

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Akkrum? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Middels deze speciale scooter blijft u langer mobiel en neemt u weer zelf de regie in handen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina bekijkt u een handig keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, kosten, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen schommelen tussen €550,00 en wel €4.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 • In uw regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Pride en Inca.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Heerenveen (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8491
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,5 – €22,5 per uur
Populaire scootmobielEV-Tec EV-03 3
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Akkrum

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn situatie? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Akkrum. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €920,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2475,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden vind u al vanaf €4950.

Aankooptips september 2021

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder treft u de belangrijkste criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Akkrum kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is robuust, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dit komt tot uiting in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots onderscheiden zich fors als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is vaak genoeg. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Als u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Doe een aanvraag voor een proefrit in Akkrum en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door de producent, de grootte van de accu, de snelheid en opties als een zuurstoffleshouder en een voetenzak. De goedkoopste modellen koopt u al vanaf €520,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €6.700,00. In het overzicht hieronder treft u de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap37 km 7 km/u€600
Verbeterd315 – 25 km10 – 12 km/u€1700
Gevorderd435 km18 km/u€4200
Professioneel480 km20 km/u€9.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Akkrum
scootmobiel-kopen-akkrum

Scootmobiel aanvragen gemeente Heerenveen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Heerenveen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Heerenveen. Vragen? Dat kan telefonisch (0513617777), e-mailen (wmo-loket@heerenveen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Trambaan 1a, 8441 BH, Heerenveen). Ga ook eens naar www.heerenveen.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om een passend model te vinden bieden wij informatie over de belangrijkste onderwerpen. Uiteraard is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Zodoende kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Akkrum zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgZilverweg 58445 PEHeerenveen
HulpmiddelencentrumThialfweg 178441 PVHeerenveen
VegroBrinkstraat 5a8431 LCOosterwolde
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Akkrum
Heeft u medische problemen en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst vindt u de meest bekende aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij schetsen wij een overzicht met bekende modellen en merken met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
EV-Tec EV-03 316 km6 km/u€ 1.199
Practicomfort Dixie25 km8 km/u€ 1.160
Pride Colt Pursuit40 km15 km/u€ 2.499
Vermeiren Ceres 432 km12 km/u€ 2.600
Tabel met populaire modellen september 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Akkrum. Dat kan bijvoorbeeld bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Akkrum) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Gedegen onderhoud is cruciaal. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobielaanbod.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Akkrum leert u van alles over verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,40 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Akkrum.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.

Plaats een reactie