Scootmobiel Beets

Zoekt u een goede scootmobiel in Beets? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze speciale scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer veilig de weg op. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €650,00 en wel €6.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Drive en Quingo.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (juni 2022) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Edam-Volendam (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1475
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€16,52 – €24,28 per uur
Aantrekkelijk merkStrider Midi 4 Plus
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Beets

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn verwachtingen? Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u dit goed bekeken hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Beets. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €710,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €2000,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €3200.

Onze kooptips juni 2022

Wilt u graag wat hulp bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Hieronder vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Beets is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u wanneer u een bocht maakt of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots onderscheiden zich fors als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is dan voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of naar het park? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Test een model uit voor een proefrit in Beets en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven hebben te maken met de producent, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een autolift of een mandje. De gunstigste voertuigen koopt u al vanaf €485,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €5.900,00. In de onderstaande tabel bieden wij de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km8,5 km/u€750
Prima315 km10 km/u€1300
Gevorderd445 km17 km/u€3600
Beste480 km20 – 22 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Beets
scootmobiel-kopen-beets

Scootmobiel aanvragen gemeente Edam-Volendam via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Edam-Volendam. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Edam-Volendam. U kunt even bellen (0299398345), door een e-mailtje te sturen (loketwmo@edam-volendam.nl), of kom naar het gemeentehuis (W. van der Knoopdreef 1, 1132 KN, Volendam). Check ook eens www.edam-volendam.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom uw woonplaats Beets kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Medipoint | EveanWaterlandplein 51441 RPPurmerend
Medipoint l CareynBrinklaan 78B1404 GLBussum
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Beets
Bent u slecht ter been en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder ontdekt u meerdere organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Overzicht met populaire scoots
Hierna bieden wij een overzicht met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Strider Midi 4 Plus35 km12 km/u€ 3.999
Shoprider 9as free2be25 km11 km/u€ 5.451
Sterling Pearl24 km6 km/u€ 1.601
Shoprider gk1033 km5 km/u€ 3.027
Overzicht met populaire scoots juni 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Beets. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie raden we zeker aan een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Beets) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Tevens kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Om die reden kan u ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De monteur onderzoekt o.a. stuurinrichting/ uitlijning en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands.net waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Beets behandeld u zaken zoals de voorrangsregels en is er vaak een behendigheidsparcours. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,00 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Beets.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Noord-Holland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.

Plaats een reactie