Scootmobiel Hippolytushoef

Op zoek naar een goede scootmobiel in Hippolytushoef? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische vervoersmiddel bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer veilig de weg op. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

  • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
  • Belangrijkste voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
  • De tarieven schatten we in tussen c.a. €800,00 en €5.000,00.
  • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
  • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Vermeiren en EV-Tec.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Tarieven (april 2024) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Hollands Kroon (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€14 per uur
Aantrekkelijke scootmobielVermeiren Mercurius 3
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hippolytushoef

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn wensen?Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hippolytushoef. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €530,00.
  • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €1650,00.
  • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort kost u rond de €4650.

Aankooptips april 2024

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hippolytushoef is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten onderscheiden zich aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of om lekker uit te waaien? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen beschikken over een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga naar een showroom of boek een proefrit in Hippolytushoef en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen hebben te maken met het merk, het bereik, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een extra lader + een mandje. De instap-modellen zijn er al vanaf €535,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €6.500,00. In de tabel hieronder staat de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km7,5 km/u€700
Prima320 – 25 km10 km/u€1200
Comfortabel460 km16 km/u€3000
Topper485 km20 – 22 km/u€9.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hippolytushoef
scootmobiel-kopen-hippolytushoef

Scootmobiel aanvragen gemeente Hollands Kroon via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Hollands Kroon. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
  • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
  • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
  • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Hierna komt de WMO-consulent langs om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hollands Kroon. Zowel telefonisch (0883215000), e-mailen (wmo@hollandskroon.nl), of bezoek het stadhuis (De Verwachting 1, 1761 VN, Anna Paulowna). U kunt ook terecht op www.hollandskroon.nl voor meer info.
  • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis is dan de juiste oplossing. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Hippolytushoef zijn er verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgDe Fok 111742 PCSchagen
HulpmiddelencentrumDe Langeloop 16-201742 PBSchagen
OmringZuiderweg 211741 NASchagen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hippolytushoef
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Betrouwbare aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand vergelijkt u populaire winkels die bij u thuis kunnen komen.

  • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
  • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
  • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
  • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
  • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
  • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
  • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk vindt u een overzicht met succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Mercurius 345 km15 km/u€ 3.490
Sterling Elite 2 XS44 km15 km/u€ 3.995
Shoprider 889 4XLS40 km8 km/u€ 3.972
Sterling Sapphire 230 km6,4 km/u€ 1.948
Schema met populaire scoots april 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Hippolytushoef. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Dan is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hippolytushoef) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een model uitproberen. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Daarom is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. wiellagers voor en achter en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals marktplaats.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Hippolytushoef behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,30 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Hippolytushoef.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en tour door wijken zoals: Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.

Plaats een reactie