Scootmobiel Milsbeek

Op zoek naar een goede scootmobiel in Milsbeek? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze elektrisch aangedreven scooter staat u weer midden in het leven en kunt u weer veilig de weg op. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere een aanvraag doen via de WMO, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, regels en richtlijnen en de scootmobielclub.

  • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
  • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
  • De tarieven komen neer op bedragen tussen €800,00 tot zo’n €6.250,00.
  • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Gennep (https://www.gennep.nl).
  • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Drive of Roma.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (april 2024) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Gennep (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6596
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 – €18,89 per uur
Veel gekozen scootmobielAfikim Breeze C3
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Milsbeek

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn eisen en wensen? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Milsbeek. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €680,00.
  • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €1675,00.
  • Een stevige 4-wieler met een flinke accu koopt u al vanaf €4150.

Advies van de specialist april 2024

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder vindt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Milsbeek is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is groter, is comfortabeler en kan langer en harder rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten onderscheiden zich aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen onderscheiden zich door een goede vering en een multifunctionele stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Milsbeek en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten worden bepaald door de producent, het bereik, de maximale snelheid en randproducten als een extra accu & mandjes en tassen. De goedkoopste scoots starten bij €475,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €6.300,00. In de tabel hieronder bekijkt u de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner313 km6 km/u€500
Beter325 km12 km/u€1300
Geavanceerd435 km16 km/u€3100
Beste480 km+22 km/u€8.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Milsbeek
scootmobiel-kopen-milsbeek

Scootmobiel aanvragen gemeente Gennep via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Gennep. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
  • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
  • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
  • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
  • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Gennep. Hiervoor kunt u ook even bellen (0485494141), men kan een mailtje sturen (zorgloket@gennep.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Ellen Hoffmannplein 1, 6591 CP, Gennep). U kunt ook terecht op www.gennep.nl voor achtergrondinformatie.
  • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Daar mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Milsbeek zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Milsbeek
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming treft u meerdere bedrijven die u graag verder helpen.

  • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
  • Mango: Eigen technische servicedienst
  • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
  • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
  • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
  • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
  • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Veel verkochte modellen
Hieronder bieden wij een lijstje met succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, de maximale snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Afikim Breeze C355 km15 km/u€ 6.281
Meyra Ortopedia Cityliner 31550 km15 km/u€ 6.392
Sterling Swift RS35 km10 km/u€ 5.738
Travelux Boost 417 km7,2 km/u€ 1.080
Tabel met populaire scoots april 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Milsbeek. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Milsbeek) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Uiteraard kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse verkopers adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Daarom is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals scootmobieldiscount.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Milsbeek leert u van alles over verkeerskennis en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,75 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Komt u er niet uit? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Milsbeek.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (waaronder provincie Limburg) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en maak tochtjes door wijken als: Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen.

Plaats een reactie