Scootmobiel Meppen

Wilt u een goede scootmobiel in Meppen? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer zorgeloos op pad. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en informatie over onderwerpen als WMO en PGB, de kosten van een goed model, een proefrit maken, regels en richtlijnen en rijvaardigheidscursussen.

  • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
  • Belangrijkste voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
  • De kosten wisselen sterk tussen €850,00 tot wel €5.500,00.
  • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
  • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Life and mobility of Freerider.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Coevorden (WMO) | Winkels in de buurt | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7855
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15,18 – €21,96 per uur
Veel gekozen scootmobielElectric Mobility Liteway 8
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Meppen

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn behoeften? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Meppen. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €870,00.
  • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €1550,00.
  • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer vind u al vanaf €4450.

Keuzehulp april 2024

Heeft u extra advies nodig bij het vinden van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Meppen is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen wisselen aanzienlijk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 20 km is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar de stad of om lekker uit te waaien? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Op het moment dat u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Meppen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten hebben te maken met de leverancier, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en aanvullende opties zoals een rollatorhouder + een wikkeldeken. De voordeligste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €530,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €6.800,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km6,5 km/u€600
Standaard315 – 25 km10 – 12 km/u€1550
Uitmuntend455 km17 km/u€2800
Royaal485 km20 km/u€8.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Meppen
scootmobiel-kopen-meppen

Scootmobiel aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Coevorden. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
  • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
  • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
  • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Vervolgens volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
  • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Coevorden. Hiervoor kunt u ook even bellen (140524), door een e-mailtje te sturen (wmoloket@coevorden.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kasteel 1, 7741 GC, Coevorden). Ga ook eens naar www.coevorden.nl voor uitgebreide info.
  • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Kies voor een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Daar kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Meppen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Treant OostermarkeVeenkampenweg 1107822 GWEmmen
WelzorgHondsrugweg 1017811 ABEmmen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Meppen
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u uiteenlopende winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

  • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
  • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
  • Quingo: De meest veilige scootmobiel
  • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
  • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
  • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
  • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Meest verkochte modellen
Onderstaand bieden wij een lijst met daarin veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Liteway 838 km12 km/u€ 3.308
Meyra Cityliner 31235 km12 km/u€ 5.141
Electric Mobility Rascal 388D32 km6 km/u€ 3.085
Vermeiren Antares 310 km6 km/u€ 842
Overzicht met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Meppen. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Meppen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Doorgaans kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Daarvoor is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. stuurinrichting/ uitlijning en accuspanning + conditie.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Meppen legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,60 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Meppen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.

Plaats een reactie