Scootmobiel Wjelsryp

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Wjelsryp? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische vervoersmiddel kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer zorgeloos op pad. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Deze website helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl treft u nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

  • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
  • Voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
  • De tarieven schommelen tussen €500,00 en €5.750,00.
  • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
  • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Electric Mobility of Handicare.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (april 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Waadhoeke (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8842
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen merkKymco Super 6
Punt voor adviesVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wjelsryp

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn situatie? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wjelsryp. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

  • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €710,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €1850,00.
  • Een extra veilig model met 4 wielen met veel comfort is er al vanaf €4650.

Keuzehulp april 2024

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Onderstaand bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wjelsryp neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Handig voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt of als u een drempel overgaat. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen verschillen sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen worden gekenmerkt door grote veringen en een verstelbare stoel/stuurkolom. Reserveer een model voor een proefrit in Wjelsryp en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven worden gebaseerd op de leverancier, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en extra’s zoals een verlichtingsset of een beschermhoes. De aantrekkelijkste voertuigen koopt u al vanaf €545,00, en de meest luxe scooters gaan al gauw richting de €7.600,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km6,5 km/u€500
Standaard325 km12 km/u€1200
Gevorderd450 km15 km/u€3900
Topper475 km +22 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wjelsryp
scootmobiel-kopen-wjelsryp

Scootmobiel aanvragen gemeente Waadhoeke via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Waadhoeke. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
  • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
  • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
  • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
  • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Waadhoeke. Bij vragen kunt u bellen (517380380), mailen (info@waadhoeke.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Harlingerweg 18, 8800 AB, Franeker). Zie ook www.waadhoeke.nl voor achtergrondinformatie.
  • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter moet u het zelf ervaren. Gebruik maken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Wjelsryp vinden we een aantal winkels/showrooms. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroVijverstraat 148801 TTFraneker
HulpmiddelencentrumBolswarderbaan 38601 ZKSneek
WelzorgZilverweg 58445 PEHeerenveen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Wjelsryp
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming bekijkt u een aantal erkende aanbieders waar u terecht kunt.

  • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
  • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
  • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
  • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
  • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
  • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna vindt u een tabel met types die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Super 632 km10 km/u€ 1.950
Electric Mobility Liteway 622 km10 km/u€ 2.965
Sterling Little Star12 km6 km/u€ 993
Handicare Trophy 6 4W60 km15 km/u€ 8.040
Overzicht met populaire scoots april 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Wjelsryp. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wjelsryp) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Vandaar kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn de remmen en de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals speurders.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Wjelsryp legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,10 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Wjelsryp.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Friesland) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.

Plaats een reactie