Scootmobiel Nij Beets

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Nij Beets? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische voertuig behoud u uw mobiliteit en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina vind u een compleet keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, de actuele prijzen, een proefrit maken, verkeersregels en tweedehands modellen.

  • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
  • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van veiligheid.
  • De kosten wisselen sterk tussen €750,00 tot zo’n €4.750,00.
  • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
  • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Shoprider of DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Actuele kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Opsterland (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9245
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14 – €18,6 per uur
Populair merkSterling Elite XS Compact
Regionaal adviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nij Beets

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn behoeften? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Nij Beets. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €830,00.
  • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €1825,00.
  • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €3550.

Aankooptips april 2024

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nij Beets neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots onderscheiden zich behoorlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen verschaffen een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Nij Beets en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven worden gebaseerd op het merk, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een dashboardbeschermer + een boodschappenmand. De goedkoopste voertuigen kunt u al vinden vanaf €480,00, de geavanceerde modellen gaan al gauw richting de €6.000,00. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km7,5 km/u€500
Goed315 – 20 km11 km/u€1800
Gevorderd435 km15 – 17 km/u€3300
Professioneel475 km +22 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nij Beets
scootmobiel-kopen-nij-beets

Scootmobiel aanvragen gemeente Opsterland via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Opsterland. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
  • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
  • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
  • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Daarna komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend hoort u of u in aanmerking komt.
  • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Opsterland. Zowel telefonisch (0512386222), e-mailen (gebiedsteam@opsterland.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Hoofdstraat-West 82, 9244 CR, Beetsterzwaag). Zie ook www.opsterland.nl voor extra informatie.
  • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Nij Beets kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een productspecialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder treft u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
WelzorgDe Lange West 969201 CHDrachten
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nij Beets
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst ontdekt u populaire merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

  • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
  • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
  • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
  • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
  • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
  • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
  • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Overzicht met populaire scoots
Hieronder schetsen wij een schema met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Elite XS Compact45 km15 km/u€ 7.005
Pride Luna 345 km15 km/u€ 4.999
Practicomfort MobiGo F4025 km9 km/u€ 1.140
Practicomfort Beaufort 415 km7 km/u€ 1.295
Tabel met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Nij Beets. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment raden we zeker aan een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nij Beets) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse aanbieders werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u rustig een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Vandaar kan u ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere claxon en geluidssignalen en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Bovendien is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands-scootmobiel.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Nij Beets legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en en leert u veilig sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €4,80 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Nij Beets.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie