Scootmobiel Eesergroen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Eesergroen? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich wendbaar en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker helpt u bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina vind u nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als WMO en PGB, de actuele prijzen, advies aan huis, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

  • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
  • Meest gehoorde voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
  • De tarieven wisselen sterk tussen €550,00 oplopend tot 4.750,00.
  • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
  • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Meyra en Handicare.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (april 2024) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Borger-Odoorn (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9537
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€15,3 – €19,46 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Quest
Punt voor adviesVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Eesergroen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn behoeften? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Eesergroen. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

  • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €770,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €2400,00.
  • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden koopt u al vanaf €4700.

Tips van de expert april 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. In onderstaande opsomming bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Eesergroen kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en is handig als u weinig ruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is groter, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Dit is merkbaar in bochten of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen kan harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich sterk als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
Als u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots verschaffen een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Eesergroen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten worden gevormd door de fabrikant, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een extra accu of een beensteun. De gunstigste scooters koopt u al vanaf €500,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €6.800,00. In het overzicht hieronder bieden wij de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km8,5 km/u€600
Prima325 km10 – 12 km/u€1350
Gevorderd440 km17 – 18 km/u€3500
Meeste comfort485 km22 km/u€8.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Eesergroen
scootmobiel-kopen-eesergroen

Scootmobiel aanvragen gemeente Borger-Odoorn via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Borger-Odoorn. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
  • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
  • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
  • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Kort daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
  • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Borger-Odoorn. Bij vragen kunt u bellen (140591), u kunt een e-mail sturen (gemeente@borger-odoorn.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hoofdstraat 50, 7875 AD, Exloo). Check ook eens www.borger-odoorn.nl voor meer info.
  • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Eesergroen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroGrote Brink 29531 ALBorger
IcareHoofdstraat 579531 ACBorger
Zorggroep Meander ParkheemIrenelaan 29503 KBStadskanaal
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Eesergroen
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende opsomming vindt u meerdere merken die bij u thuis kunnen komen.

  • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
  • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
  • Quingo: Uitstekende zitcomfort
  • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
  • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
  • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
  • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met populaire scoots
Hierbij bekijkt u een opsomming met modellen die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Quest20 km6 km/u€ 2.192
Electric Mobility Liteway 418 km6 km/u€ 1.861
Pride Celebrity XL 440 km15 km/u€ 5.000
Sterling S42542 km12 km/u€ 2.495
Overzicht met populaire voertuigen april 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Eesergroen. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Eesergroen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Vaak is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Hiervoor raden wij aan om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals speurders.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Wel kunt u kiezen voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Eesergroen leert u van alles over regels in het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,70 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Eesergroen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en maak een tocht door wijken als: Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.

Plaats een reactie