Scootmobiel Hollum

Wilt u een goede scootmobiel in Hollum? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker vind u een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de gemiddelde kosten, advies aan huis, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven liggen tussen de €500,00 en €5.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Ameland (https://www.ameland.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Shoprider of Freerider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (september 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Ameland (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9161
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€22,12 – €24,69 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider 778s
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hollum

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn wensen?Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Hollum. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €530,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €2050,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit is er al vanaf €3950.

Keuzeadvies september 2021

Hulp nodig bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hollum kan probleemloos mee in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Bovendien verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u de bochten instuurt of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen verschillen sterk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of het bos? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen bieden grote veringen en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Hollum en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten worden bepaald door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en aanvullende opties zoals een extra lader en een bagagemand. De gunstigste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €510,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €7.200,00. In de onderstaande tabel bieden wij de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km7,5 km/u€600
Prima325 km12 km/u€1100
Uitmuntend440 km18 km/u€4200
Luxe475 km +20 – 22 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hollum
scootmobiel-kopen-hollum

Scootmobiel aanvragen gemeente Ameland via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Ameland. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-balie. Daarna komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Ameland. Hiervoor kunt u ook even bellen (0519555555), mailen (wmoloket@ameland.nl), of kom naar het gemeentehuis (Jelmeraweg 1, 9162 EA, Ballum – Ameland). Bezoek ook www.ameland.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot verzamelen wij hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op dat moment kunt u allerlei modellen uittesten en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Hollum vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareSchoollaan 259161 CGHollum
WelzorgJupiterweg 168938 AELeeuwarden
VegroHenri Dunantweg 28934 ADLeeuwarden
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Hollum
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst ontdekt u populaire partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij schetsen wij een tabel met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de topsnelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 778s40 km15 km/u€ 4.960
Excel Travelux Infineon 3 LWB40 km15 km/u€ 3.682
Invacare Lynx16 km8 km/u€ 1.797
Electric Mobility Rascal 388D32 km6 km/u€ 3.085
Tabel met populaire modellen september 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Hollum. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan is het wellicht slimmer om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hollum) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Sommige scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Hiervoor is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere koolborstels en het accuvermogen.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Hollum worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,40 per maand. Een verzekerde scoot kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Hollum.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (tevens in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en maak tochtjes door wijken als: Centrum.

Plaats een reactie