Scootmobiel Tilburg

Op zoek naar een goede scootmobiel in Tilburg? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Middels deze slimme scooter met 3 of 4 wielen bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld PGB en WMO, de geschatte prijzen, advies aan huis, waar u op moet letten in het verkeer en rijlessen en cursussen.

  • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
  • De voordelen: u bent meer zelfstandig en een comfortabele manier van reizen.
  • De kosten schommelen tussen €750,00 & €5.000,00.
  • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Tilburg (https://www.tilburg.nl).
  • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Vermeiren en Quingo.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Tarieven (april 2024) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Tilburg (WMO) | Winkels in de buurt | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5026
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Maximale pgb vergoedingen€20,3 – €25,5 per uur
Veel gekozen merkRvS van Seenus Mercurius 4 889SL
Adviespunt in de buurtMedipoint | Thebe

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tilburg

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn profiel? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u dit goed bekeken hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Tilburg. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €540,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €2375,00.
  • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken schaft u al aan vanaf c.a. €3900.

Advies van de specialist april 2024

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Tilburg is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt en op een oneffen terrein. Een scoot met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen verschillen fors wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
In de situatie dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Doe een aanvraag voor een proefrit in Tilburg en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen hebben te maken met het merk, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en accessoires zoals een verlichtingsset + een schootskleed. De goedkoopste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €5.600,00. In het overzicht hieronder vind u de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap39 km8,5 km/u€500
Standaard315 km11 km/u€1600
Uitmuntend440 km16 km/u€2700
Topper480 km20 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tilburg
scootmobiel-kopen-tilburg

Scootmobiel aanvragen gemeente Tilburg via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Tilburg. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
  • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
  • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
  • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
  • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Tilburg. U kunt even bellen (14013), e-mailen (loketz@tilburg.nl), of bezoek het stadhuis (Stadhuisplein 128, 5038 TC, Tilburg). Check ook eens www.tilburg.nl voor meer info.
  • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om het ideale model te vinden bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende kunnen diverse modellen worden getest en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Tilburg zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ThebeHilvarenbeekseweg 60-145022 GCTilburg
Fysiotherapie Van Beek & BloemsaatCollegeweg 2C4942 VDRaamsdonksveer
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Tilburg
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming ontdekt u populaire partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

  • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
  • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
  • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
  • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
  • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
  • Vegro: Biedt totaaloplossingen
  • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder bieden wij een overzicht met veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus Mercurius 4 889SL40 km15 km/u€ 5.000
Freerider Mayfair 440 km7 km/u€ 3.381
Life and mobility Mezzo 435 km10 km/u€ 4.750
Excel Travelux Boost 317 km7 km/u€ 944
Schema met populaire modellen april 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Tilburg. Dat kan bijvoorbeeld bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tilburg) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen een bepaald type testen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Hiervoor is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. koolborstels en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: voor weinig geld koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Tilburg worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,30 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Komt u er niet uit? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Tilburg.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en geniet u van het maken van tochtjes? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Noord-Brabant) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie