Scootmobiel Paterswolde

Wilt u een goede scootmobiel in Paterswolde? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische voertuig voelt u zich weer vrij en kunt u weer zorgeloos op pad. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg vind u nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, showrooms in de regio, de belangrijkste verkeersregels en rijlessen en cursussen.

  • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
  • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van comfort.
  • De kosten fluctueren zo tussen de €550,00 & €4.750,00.
  • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
  • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Excel en Afikim.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Tynaarlo (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9765
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielTravelux Zoom 4
AdviespuntKroon facilitair bedrijf Ameland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Paterswolde

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn situatie? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Paterswolde. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €680,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €2425,00.
  • Een stevige 4-wieler met een actieradius van 60 km is er al vanaf €3550.

Hulp bij uw keuze april 2024

Hulp nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Paterswolde neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u in bochten of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken variëren aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of het bos? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
Zodra u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De high-end modellen onderscheiden zich door maximale vering en een goede verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Paterswolde en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen worden gebaseerd op het merk, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en opties als veiligheidsgordels en een scootmobieltas. De goedkope kleine modellen starten bij €505,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al snel €7.200,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km6,5 km/u€800
Prima315 km10 km/u€1850
Comfortabel450 km16 km/u€3800
Beste480 km+20 km/u€8.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Paterswolde
scootmobiel-kopen-paterswolde

Scootmobiel aanvragen gemeente Tynaarlo via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Tynaarlo. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
  • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
  • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
  • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
  • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Tynaarlo. U kunt even bellen (0592266737), u kunt een e-mail sturen (sociaalteam@tynaarlo.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kornoeljeplein 1, 9481 AW, Vries). Ga ook eens naar www.tynaarlo.nl voor extra informatie.
  • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing leest u hier veel bruikbare informatie. Toch geeft een testrit een compleet beeld. De gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio Paterswolde kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Paterswolde
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Onderstaand bekijkt u populaire partijen die u graag verder helpen.

  • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
  • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
  • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
  • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
  • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
  • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
  • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij bekijkt u een overzicht met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Travelux Zoom 415 km8 km/u€ 1.299
Pride Lunetta 832 km8 km/u€ 3.000
Quingo Sport64 km17 km/u€ 6.750
Shoprider Cadiz 445 km15 km/u€ 2.500
Overzicht met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Paterswolde. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Paterswolde) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en de accuprestaties.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als marktplaats.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Paterswolde gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,50 p/maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Paterswolde.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In het hele land (met name ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.

Plaats een reactie