Scootmobiel Hobrede

Wilt u een goede scootmobiel in Hobrede? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels een drie- of vierwielige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer veilig de weg op. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze website bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), kosten, thuisdemo’s, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €600,00 & €6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 • In en rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Life and mobility en Afikim.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Edam-Volendam (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1477
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€16,52 – €24,28 per uur
Veel gekozen merkMeyra Cityliner 312
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hobrede

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een model dat past bijmijn profiel? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hobrede. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemo of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €740,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius koopt u al vanaf €2450,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort kost u rond de €4600.

Tips van de expert juni 2022

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hobrede is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen wisselen sterk als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen hebben maximale vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Reserveer een model voor een proefrit in Hobrede en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven hebben te maken met het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid en randproducten als een alarmsysteem + een voetenzak. De voordeligste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €480,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €5.700,00. In deze tabel staat de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km6 km/u€500
Goed320 km10 km/u€1450
Comfortabel460 km16 km/u€4100
Elite480 km+20 – 22 km/u€8.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hobrede
scootmobiel-kopen-hobrede

Scootmobiel aanvragen gemeente Edam-Volendam via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Edam-Volendam. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Edam-Volendam. Zowel telefonisch (0299398345), men kan een mailtje sturen (loketwmo@edam-volendam.nl), of bezoek het stadhuis (W. van der Knoopdreef 1, 1132 KN, Volendam). Check ook eens www.edam-volendam.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vinden van de ideale scoot verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Hobrede vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Medipoint | EveanWaterlandplein 51441 RPPurmerend
Medipoint l CareynBrinklaan 78B1404 GLBussum
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Hobrede
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst treft u populaire bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Meest verkochte modellen
Hierna treft u een tabel met bekende modellen en merken met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Meyra Cityliner 31235 km12 km/u€ 5.141
Pride Pursuit23 km12 km/u€ 3.706
Electric Mobility Rascal Partner25 km6 km/u€ 2.605
Shoprider gk9 opvouwbaar8 km5 km/u€ 1.686
Tabel met populaire scoots juni 2022

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Hobrede. Doe dat bijv. bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het alternatief om een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hobrede) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige verkopers adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak een model uitproberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Daarvoor is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn stoelverstelling en mechanisme en de conditie van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals tweedehands.net waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Hobrede worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,95 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Hobrede.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (waaronder provincie Noord-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.

Plaats een reactie