Scootmobiel Schardam

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Schardam? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze elektrisch aangedreven scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker treft u nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen variëren tussen €850,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Excel of Mango.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Edam-Volendam (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1476
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€16,52 – €24,28 per uur
Veel gekozen scootmobielRvS van Seenus CTM 636-12
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Schardam

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn verwachtingen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Schardam. Doe dat bijvoorbeeld online aan de hand van brochures, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €710,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €1950,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken kost u rond de €3950.

Keuzeadvies juni 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand vindt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Schardam is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u in snelle bochten en op een oneffen terrein. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots verschillen sterk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is ruim voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots beschikken over een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Test een model uit voor een proefrit in Schardam en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen worden gevormd door de producent, de capaciteit van de accu, de snelheid en extra’s zoals een extra lader of een een afdekhoes. De aantrekkelijkste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €490,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €6.900,00. In de bijgaande tabel staat de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap310 km6 km/u€800
Standaard315 km11 km/u€1700
Uitstekend450 km15 km/u€3300
Meeste comfort480 km+22 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Schardam
scootmobiel-kopen-schardam

Scootmobiel aanvragen gemeente Edam-Volendam via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Edam-Volendam. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Edam-Volendam. U kunt even bellen (0299398345), e-mailen (loketwmo@edam-volendam.nl), of ga even langs bij het stadhuis (W. van der Knoopdreef 1, 1132 KN, Volendam). Bekijk ook www.edam-volendam.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op die manier kunnen diverse modellen worden getest en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Schardam kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een professionele adviseur helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Medipoint | EveanWaterlandplein 51441 RPPurmerend
Medipoint l CareynBrinklaan 78B1404 GLBussum
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Schardam
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In onderstaand schema doorzoekt u een aantal erkende partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel verkochte modellen
Hierbij vindt u een schema met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus CTM 636-1235 km12 km/u€ 4.684
Shoprider 9d40 km11 km/u€ 7.508
Molenaar AvantGarde Plus 420 km7 km/u€ 2.390
Shoprider TE GK7 48 km5 km/u€ 1.109
Overzicht met populaire modellen juni 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Schardam. Dit kunt u doen bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Schardam) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Steeds vaker kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zo kunt u op uw gemak een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Daarom is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De monteur onderzoekt o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accuprestaties.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals uwzorgshop.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Schardam komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,70 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Schardam.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.

Plaats een reactie