Scootmobiel Purmer

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Purmer? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert is er om u te helpen bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en extra info over onderwerpen zoals WMO, de actuele prijzen, winkels in de buurt, verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €650,00 tot wel €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 • In de regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Molenaar en Roma.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Geschatte kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Edam-Volendam (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1481
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€16,52 – €24,28 per uur
Veel gekozen scootmobielMeyra Cityliner 412
Lokaal adviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Purmer

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn verwachtingen? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Purmer. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €770,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €1750,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met goede vering en zitting begint zo rond de €3650.

Keuzeadvies juni 2022

Hulp nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder vindt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Purmer kunt u eenvoudig meenemen in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een hogere actieradius en snelheid. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral in bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen kan harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten onderscheiden zich flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of het bos? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
In het geval u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen hebben een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Purmer en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten worden bepaald door de fabrikant, de actieradius, de topsnelheid en extra opties zoals een autolift + een stoelhoes. De goedkoopste scoots starten bij €510,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €6.400,00. In de bijgaande tabel staat de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 8,5 km/u€650
Standaard325 km10 km/u€1500
Gevorderd450 km18 km/u€3900
Eerste klas475 km20 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Purmer
scootmobiel-kopen-purmer

Scootmobiel aanvragen gemeente Edam-Volendam via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Edam-Volendam. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Edam-Volendam. Bij vragen kunt u bellen (0299398345), mailen (loketwmo@edam-volendam.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (W. van der Knoopdreef 1, 1132 KN, Volendam). Bekijk ook www.edam-volendam.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Gebruik maken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Purmer zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Medipoint | EveanWaterlandplein 51441 RPPurmerend
Medipoint l CareynBrinklaan 78B1404 GLBussum
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Purmer
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Meerdere aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In onderstaand schema ontdekt u de meest bekende aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna bekijkt u een lijst met daarin populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Meyra Cityliner 41235 km12 km/u€ 5.156
Drive Envoy 8 plus30 km12 km/u€ 1.550
Kymco Mini LS26 km6 km/u€ 1.305
Pride Maxima 425 km5 km/u€ 1.180
Schema met populaire modellen juni 2022

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Purmer. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Purmer) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Tevens is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse merken werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Vandaar is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Purmer gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Purmer.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Noord-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.

Plaats een reactie