Scootmobiel Wormerveer

Wilt u een goede scootmobiel in Wormerveer? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van een drie- of vierwielige scooter blijft u langer zelfstandig en neemt u weer zelf de regie in handen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Deze website biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via Scootzorg.nl bekijkt u handige tips en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, waar u op moet letten in het verkeer en reparatie/onderhoud.

  • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen met een mobiliteitshandicap.
  • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
  • De prijzen liggen tussen de €600,00 & €4.750,00.
  • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Zaanstad (https://www.zaanstad.nl).
  • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Sterling of EV-Tec.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Zaanstad (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1521
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB uurtarief€18,47 – €27,06 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider 889xl
AdviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wormerveer

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wormerveer. Dit kan online middels een brochure per post, advies aan huis of via advies van product experts in een winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €700,00.
  • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €1675,00.
  • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting is te koop vanaf €4650.

Aankooptips april 2024

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming treft u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wormerveer is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een erg handzaam model voor binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is groter, is comfortabeler en heeft een veel groter bereik. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt en op minder slechte wegen. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots variëren fors wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of naar het park? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen bieden een uitgebreide vering en een verstelbaar stuur/zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Wormerveer en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de actieradius, de maximale snelheid en randproducten als een dashboardbeschermer + een beensteun. De voordeligste scoots koopt u al vanaf €495,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €8.000,00. In deze tabel communiceren wij de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km8,5 km/u€700
Goed315 – 20 km10 – 12 km/u€1150
Uitmuntend435 km15 km/u€3400
Elite480 km+21 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wormerveer
scootmobiel-kopen-wormerveer

Scootmobiel aanvragen gemeente Zaanstad via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Zaanstad. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
  • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
  • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
  • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Vervolgens volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Zaanstad. U kunt even bellen (14075), u kunt een e-mail sturen (gemeente@zaandstad.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Stadhuisplein 100, 1506 MZ, Zaandam). Ga ook eens naar www.zaanstad.nl voor achtergrondinformatie.
  • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Kies voor een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Daar mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Wormerveer vinden we een aantal winkels/showrooms. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankPenningweg 108E1507 DHZaandam
Medipoint l EveanBristolroodstraat 1641503 NZZaandam
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Wormerveer
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming ontdekt u uiteenlopende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

  • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
  • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
  • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
  • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
  • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
  • Vegro: Biedt totaaloplossingen
  • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna bieden wij een schema met succesvolle merken en modellen inclusief de actieradius, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xl40 km12 km/u€ 3.493
RvS van Seenus CTM 74735 km12 km/u€ 6.559
Quingo Flyte37 km6 km/u€ 5.992
Pride Capri PRO 312 km6 km/u€ 1.010
Tabel met populaire voertuigen april 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Wormerveer. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wormerveer) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende merken hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u rustig een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is tegen noodzakelijk. Daarom is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals scoot.nu waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Wormerveer legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,20 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Wormerveer.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vind u het leuk om er uit te trekken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan.

Plaats een reactie