Scootmobiel Starnmeer

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Starnmeer? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer vrij en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina bieden wij handige tips en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, de geschatte prijzen, een proefrit maken, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €750,00 tot zo’n €4.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • In deze regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Practicomfort of EV-Tec.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | Een scootmobiel regelen via de gemeente Alkmaar (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1488
WMO Beslissingstermijn16 weken
PGB vergoeding€15 – €21,65 per uur
Aantrekkelijke scootmobielElectric Mobility Liteway 8
Lokaal adviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Starnmeer

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn verwachtingen? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Starnmeer. Doe dat bijvoorbeeld online middels een brochure per post, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €810,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €1700,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer is er al vanaf €3900.

Onze kooptips mei 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Starnmeer kan probleemloos mee in het OV of in de auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in bochten en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen wisselen flink als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
Zodra u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots hebben een uniek veringssysteem en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Starnmeer en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen hebben te maken met het merk, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en accessoires zoals een rollatorhouder en een kruk- en stokhouder. De goedkoopste scooters beginnen bij €485,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €5.500,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km8,5 km/u€550
Beter315 – 20 km12 km/u€2000
Uitmuntend440 km17 km/u€3100
Eerste klas475 km20 – 22 km/u€6.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Starnmeer
scootmobiel-kopen-starnmeer

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Alkmaar. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Een paar weken later wordt er een gesprek gepland om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Alkmaar. Zowel telefonisch (14072), door een e-mailtje te sturen (wmo@alkmaar.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). Bezoek ook www.alkmaar.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Daar krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Starnmeer kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel treft u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Medipoint | EveanWaterlandplein 51441 RPPurmerend
Medipoint l CareynBrinklaan 78B1404 GLBussum
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Starnmeer
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In onderstaand schema bekijkt u meerdere aanbieders die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder bekijkt u een lijst met daarin veel verkochte modellen met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Liteway 838 km12 km/u€ 3.308
Meyra Cityliner 31235 km12 km/u€ 5.141
Electric Mobility Rascal 388D32 km6 km/u€ 3.085
Vermeiren Antares 310 km6 km/u€ 842
Tabel met populaire modellen mei 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Starnmeer. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u echter voor een langere periode huren? Dan is het alternatief om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Starnmeer) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder verplichtingen een bepaald type testen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Vandaar is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere claxon en geluidssignalen en accuspanning + conditie.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als scootplaza.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Starnmeer legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,40 p/maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Starnmeer.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (uiteraard ook in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie