Scootmobiel Oost-Graftdijk

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Oost-Graftdijk? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische 3- of 4 wieler blijft u langer zelfstandig en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl leest u handige tips en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen variëren tussen €550,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus en Strider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Alkmaar (WMO) | Showrooms bezoeken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1487
WMO Beslissingstermijn16 weken
PGB vergoeding€15 – €21,65 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider Cabin
Punt voor adviesHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oost-Graftdijk

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn profiel? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oost-Graftdijk. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €830,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km koopt u al vanaf €2175,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort is er al vanaf €3550.

Keuzehulp mei 2022

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oost-Graftdijk kan probleemloos mee in het OV of uw auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Handig voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is robuust, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De modellen variëren sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Luxueuze modellen bieden een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Oost-Graftdijk en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen hebben te maken met de leverancier, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een oprijplaat en een bagagemand. De voordeligste voertuigen kunt u al vinden vanaf €475,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €7.700,00. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km8,5 km/u€650
Gemiddeld315 – 20 km10 – 12 km/u€1150
Goed445 km18 km/u€3800
Luxe480 km21 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oost-Graftdijk
scootmobiel-kopen-oost-graftdijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Alkmaar. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Alkmaar. Dit kan telefonisch (14072), per mail (wmo@alkmaar.nl), of kom naar het gemeentehuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). Check ook eens www.alkmaar.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Het boeken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Oost-Graftdijk kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Medipoint | EveanWaterlandplein 51441 RPPurmerend
Medipoint l CareynBrinklaan 78B1404 GLBussum
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Oost-Graftdijk
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Een aantal leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder treft u de beste organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij verstrekken we een overzicht met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Cabin45 km15 km/u€ 6.495
RvS van Seenus CTM 636-1235 km12 km/u€ 4.684
Kymco Super 432 km6 km/u€ 2.948
Pride Elegance Plus35 km15 km/u€ 1.950
Overzicht met populaire voertuigen mei 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Oost-Graftdijk. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In het kader daarvan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oost-Graftdijk) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Steeds vaker is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Vandaar is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn bandenprofiel en de conditie van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Oost-Graftdijk legt u de basis voor onder andere de huidige verkeersregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,50 p/maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Oost-Graftdijk.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (tevens in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie